Wat is er van Thomas Didillon?

27-03-2023 06:16

Wat is er van Thomas Didillon?

Anderlecht gooide in de zomer van 2018 ruim 2 miljoen euro op tafel voor de komst van Thomas Didillon. De Franse doelman moest wat later in de dug-out plaatsnemen. Vincent Kompany zag meer in Hendrik Van Crombrugge. Na een uitleenbeurt aan Racing Genk belandde Didillon in 2020 bij Cercle Brugge. Vorige zomer mocht hij zich bij AS Monaco melden.

Philippe Clement zag in de 27-jarige Thomas Didillon een back-up met ervaring voor de Duitse keeper Alexander Nübel. De 20-jarige Yann Lienard had nog wat stappen te zetten. Didillon ging graag in op die aanbieding. AS Monaco speelde Europees en gaat opnieuw voor een plaats in de top drie. Het leven in Monaco is aangenaam en de trainingsfaciliteiten zijn top.

Na 28 speeldagen staat zijn teller echter op 0 speelminuten. Alexander Nübel miste nog geen minuut. Thomas Didillon was ook bij tien Europese wedstrijden bankzitter. Hij kwam alleen op 7 januari 2023 in actie. AS Monaco vloog er toen in de Coupe de France uit tegen Rodez AF. Het ging van 2-0 naar 2-2. In de strafschoppenreeks zegevierde Rodez met 6-7.

4 Belgische clubs

Het is nog niet duidelijk of Thomas Didillon langer kan blijven. Hij ligt nog een jaar onder contract bij Cercle Brugge, dat dit seizoen Radoslav Majecki op huurbasis kreeg van AS Monaco. De Poolse doelman deed er de nodige ervaring op. Voldoende om terug te keren naar het Stade Louis II?

Thomas Didillon nog een seizoen bij AS Monaco?
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Het jeugdproduct van FC Metz trok in de zomer van 2014 een keepershirt van Seraing United aan, maakte daarna drie seizoenen deel uit van de A-kern van FC Metz en belandde voor 2,2 miljoen euro bij RSC Anderlecht.

In de zomer van 2019 was er belangstelling van enkele Franse clubs. Anderlecht besloot niet mee te werken aan een transfer. Van Crombrugge kwam erbij en kreeg de voorkeur. “Ik had in ieder geval liever gehad dat ze naar me toe waren gekomen en gewoon hadden gezegd: we rekenen niet op je”, gromde Thomas Didillon wat later. “Op dat moment waren er clubs geïnteresseerd, we hadden een oplossing kunnen vinden. Die zomer heeft me een beetje geblokkeerd.”

KRC Genk betaalde in januari 2020 een huursom van 550.000 euro. Thomas Didillon presteerde goed, maar ze recupereerden wat later Danny Vukovic en Maarten Vandevoordt. Die zomer vertrok Thomas Didillon voor 1,3 miljoen euro naar Cercle Brugge. Anderlecht moest een kwart van die som aan Racing Genk overmaken.

foto DC
www.voetbalbelgie.be

Cijfers Thomas Didillon:

  • FC Metz: 72 wedstrijden
  • Seraing: 31 wedstrijden
  • Anderlecht: 46 wedstrijden
  • Racing Genk: 6 wedstrijden
  • Cercle Brugge: 59 wedstrijden
  • AS Monaco: 1 wedstrijd

LEES OOK: Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Nieuwsbrief

Specials

Union won drie matchen meer

Union won drie matchen meer

49 punten voor Club Brugge, 46 voor Union en Anderlecht. Als Club zondag een punt...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Geen Igor Thiago in de aanval. De Braziliaanse spits volgt de clash tussen Anderlecht en...

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

De fans van KV Mechelen amuseerden zich kostelijk in Westerlo. Twee doelpunten, drie punten. Er...

Smets, Warleson of Vandevoordt

Smets, Warleson of Vandevoordt

Kévin Denkey zal als Beste Doelschutter in de Jupiler Pro League 2023/2024 eindigen. Cameron Puertas...