Wie gaat KRC Genk trainen? Een lijst met opties

03-11 07:05

Wie gaat KRC Genk trainen? Een lijst met opties

Na het ontslag van Hannes Wolf nam KRC Genk contact op met Frank Vercauteren. De voormalige trainer hapte echter niet toe. Het werd Jess Thorup, die een contract voor drie jaar tekende. Een verhaal voor de lange termijn, maar na amper 39 dagen stapte hij zelf op. Wie wordt zijn opvolger?

Peter Maes is vrij en staat te popelen om terug aan de slag te kunnen. De kans op een nieuwe samenwerking lijkt echter nihil. Het klikte niet bepaald. Hein Vanhaezebrouck wordt nog altijd aan AA Gent gelinkt. “Dat is geen optie”, gaf Vanhaezebrouck mee, die nu als analist werkt. Hij zou pas na de winterstop – een medische ingreep speelt mee – terug de draad willen oppikken van het trainerschap. Vanhaezebrouck werkte al voor de Genkies, en het botste.

Besnik Hasi heeft een positief verleden bij KRC Genk. Maar hij tekende recent een nieuw contract bij het Saudische Al-Raed. Dat zit ook financieel heel goed.

Racing Genk bewaart goede herinneringen aan de samenwerking met Johan Boskamp en Sef Vergoossen. Kiezen ze terug voor een Nederlander als coach? Mark van Bommel kreeg in december 2019 de bons bij PSV. De voormalige international werkt graag met jonge talenten, wat een belangrijk criterium is voor KRC Genk.

Of wordt het nu wel Frank Vercauteren? Vanwege de coronaproblematiek zou hij liever bij zijn gezin in Rusland blijven. Al mag je in het voetbal niets uitsluiten.

Brys of Vrancken

Marc Brys past in het verhaal. Toen hij nog trainer was bij STVV nam Racing Genk al eens contact op. Na het ontslag van Hannes Wolf kwam Brys opnieuw in beeld. Maar hij verkoos OH Leuven trouw te blijven. Weken later draait OHL vrolijk in de linkerkolom mee. Een club die grote stappen vooruit zet, op alle vlakken. Laat Brys dat vallen voor Racing Genk?

En mag hij zijn assistenten Issame Charai, Bart Van Lancker en Bram Verbist meenemen? Dat ligt ook niet voor de hand. Bij KRC Genk zijn ze tevreden over het werk van de huidige stafleden.

Wouter Vrancken speelde in het shirt van Racing Genk en liet in zijn jonge trainerscarrière mooie dingen zien. Maar hij ligt nog onder contract bij KV Mechelen. Een avontuur dat hij niet zomaar zal laten vallen. Anderzijds doken er recent bestuurlijke problemen op, met de aanhouding van hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx. Als KV Mechelen die aandelen niet mag verkopen én de nodige kopers vindt, moeten ze misschien een stapje terug zetten.

Racing Genk dacht al meermaals aan Bernd Storck. De Duitse trainer maakte naam bij Moeskroen en Cercle Brugge. Puike resultaten in combinatie met aantrekkelijk voetbal. Maar Storck tekende een meerjarig contract bij het Slowaakse DAC. Ze staan met 28 op 33 aan de leiding.

Maye Leye wil graag zijn kans gaan als hoofdtrainer. Is hij klaar voor een club als Racing Genk?

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Wat is er van Thomas Didillon?

Wat is er van Thomas Didillon?

Anderlecht gooide in de zomer van 2018 ruim 2 miljoen euro op tafel voor de...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...