Wijnants ziet nieuwe crisis en trainer bij KRC Genk

14-03 14:06

Wijnants ziet nieuwe crisis en trainer bij KRC Genk

Vorig seizoen tweede en winnaar van de Beker van België. KRC Genk ging verder met John van den Brom, hield de kern samen en voerde meerdere nieuwkomers aan. “We gaan voor de titel”, klonk het vorige zomer. Met nog drie matchen te spelen zijn de Genkies nog niet zeker van deelname aan Play-off 2. Dag en nacht verschil. 

KRC Genk morste veel punten op verplaatsing, in eigen huis leek het goed te zitten. Beerschot, Zulte Waregem, Standard, KV Mechelen en KV Kortrijk gingen er voor de bijl. 15 op 15 en een doelscore van 16-2, dat mocht niet fout lopen in de derby tegen STVV. Het gebeurde toch.

Bernd Storck zag zijn ploeg te traag voetballen om een goed georganiseerd STVV uit verband te spelen. De nodige grinta en creativiteit waren te weinig aanwezig. “Het is alweer crisis in Genk”, stelt Stef Wijnants bij Radio 2. “En er wordt alweer een trainer in vraag gesteld.”

Na John van den Brom koos KRC Genk voor Bernd Storck. De Duitse trainer moest meer pit in de spelersgroep jagen. Dat lukte onvoldoende tegen STVV. Ook in andere duels was het niet goed genoeg.

“Hij maakt geen goede beurt”, stelt Wijnants over Storck. “Hij wisselt te vaak en te veel, waardoor je er eigenlijk nog kop en staart van krijgt. Genk is al een heel seizoen zoekend. Ik zie geen lange toekomst voor Bernd Storck in de Cegeka Arena.”

Dat zijn zorgen voor later. Racing Genk staat achtste met twee punten meer dan Cercle Brugge en drie op STVV. Ze moeten naar Club Brugge, spelen thuis tegen Eupen en trekken nog naar Seraing.

KRC Genk zal zich nog schrap moeten zetten om Play-off 2 te halen. Als ze erbij zijn, dromen ze best niet van een Europees ticket. De punten worden gehalveerd, maar in de huidige situatie telt de nummer vijf AA Gent dan vijf punten meer met zes duels te spelen in de nacompetitie.

LEES OOK: Storck baalt na derby Genk-STVV

KRC Genk terug in crisis
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....