Wijnants ziet belangrijk wapen bij Racing Genk en STVV

16-01-2023 16:31

Wijnants ziet belangrijk wapen bij Racing Genk en STVV

Ze vlogen er allebei uit in de Beker van België, Racing Genk en STVV pakten op de twintigste speeldag wel de drie punten. De Genkies boekten een 1-0 zege tegen Zulte Waregem en lopen verder uit op Antwerp en Club Brugge. De Kanaries gingen met 0-2 in Eupen winnen en blijven meestrijden voor deelname aan Play-off 2.

“Genk kreeg slechts 17 doelpunten tegen, STVV 20 in 20 wedstrijden. Daarmee zijn ze de nummer 1 en 2 van het land”, merkt Stef Wijnants bij Radio 2 op. “Om maar aan te geven waarom het zo goed gaat bij beide clubs.”

Bij Racing Genk kunnen ze daar ook 49 doelpunten aan toevoegen. De hoogste productie in de Jupiler Pro League. Zes meer dan eerste achtervolger. STVV lukte 22 goals en is daarmee pas de nummer 15. De ploeg van Bernd Hollerbach slikt echter weinig treffers en heeft zo weinig doelpunten nodig om tot puntenwinst te komen.

“Sint-Truiden is ook een schitterend verhaal aan het schrijven”, merkt Wijnants op. “Hoe meer spelers of trainers er gaan vertrekken, hoe meer punten ze blijven halen. Alsof de spelers elke keer een statement tegen de Japanse bazen – die vanuit hun ivoren toren niet met de spelers praten – maken. De spelers trekken er zich niets van aan.”

“Alles mag”

STVV krijgt donderdag Club Brugge op bezoek. Simon Mignolet en zijn ploegmaten zijn al een tijd op de dool. Club won slechts twee van de laatste elf matchen. Vliegen de ballen er op Stayen wel binnen of steekt STVV rivaal Racing Genk een handje toe? “Twee mooie affiches voor STVV. Niets moet, alles mag. Dat is voor een club als Sint-Truiden best straf.”

De Genkies tellen 17 punten meer dan Club. Antwerp volgt op 13 punten, het sterke Union op 7 stuks. “Enkele mindere matchen, zoals Genk er nu enkele speelde, hoeven niet voor problemen te zorgen. Ze blijven hun voorsprong vergroten”, stelt Stef Wijnants vast. KRC Genk speelt dinsdagavond in Westerlo. Vrijdag worden ze in Eupen aan de Kehrweg verwacht. 

STVV feest in Genk
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES OOK: Vrancken over wintertransfer KRC Genk

LEES MEER OVER:

KRC Genk

Pro League

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...