Wolke Janssens straks geen STVV’er meer?

11-03-2023 14:16

Wolke Janssens straks geen STVV’er meer?

Er lopen nog weinig clubspelers op de Belgische voetbalvelden rond. Wolke Janssens hoort daar wel bij. De sympathieke Limburger is bezig aan zijn zevende seizoen bij STVV. Van aanvaller tot rechtsachter, depanneren op de linkerflank, dit seizoen de omvorming tot centrale verdediger, Janssens paste zich keer na keer aan. Een teamspeler pur sang. Aan dat avontuur lijkt echter een einde te komen.

Wolke Janssens vormde dit seizoen een sterk blok achteraan met Toni Leistner en Ameen Al-Dakhil. Sinds het vertrek van Al-Dakhil naar Burnley kwam Robert Bauer terug bovendrijven. STVV gaf weinig weg en incasseerde weinig doelpunten. Janssens zit aan 23 basisplaatsen in 27 competitiematchen. Er klonk lof, van de supporters en de trainer. “Ik kan hem overal inzetten, hij doet het”, merkt Bernd Hollerbach op. “Hij zette grote stappen vooruit.”

Bij STVV zit een elftal aan spelers met een aflopend contract. De trainer en aanvoerder Toni Leistner maakten al bekend dat ze de club verlaten. Wolke Janssens zet die deur nu ook open. “De kans dat ik vertrek is groter dan dat ik blijf”, geeft hij eerlijk en met zachte stem aan. “Ik ben 28 jaar en moet aan mijn toekomst denken.”

“Ik praat niet graag over mijn toekomst en heb het nu liever over de volgende matchen, waarin ik alles zal geven. Ik hoop ook dat we Play-off 2 halen. Daar ga ik voor.”

Zijn contract loopt op 30 juni af. STVV lijkt weinig aanstalten te maken om de samenwerking verder te zetten. “Ik ben zeven jaar bij STVV en maakte veel mee. Daar horen veel mooie momenten bij, maar ook moeilijke tijden, waarin ik niet altijd correct ben behandeld.”

Janssens benadrukt dat er nog niets concreet of getekend is. Sinds 1 januari is hij vrij om met andere clubs te praten. Dat laat hij echter aan zijn makelaar over. “Ik praat nog met STVV, wie weet…”, laat hij de deur op een kier.

Een meerjarig contract aan betere voorwaarden, zetten ze die stap bij STVV? Dan wachten ze best niet te lang meer. Er zijn genoeg andere clubs die een transfervrije Belgische speler met ervaring kunnen gebruiken. Een teamplayer die op meerdere posities uit de voeten kan. (DC)

Wolke Janssens bijna weg?
foto DC | www.voetbalbelgie.be
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES MEER OVER:

Pro League

STVV

Wolke Janssens

Nieuwsbrief

Specials

Fink met goed gevoel naar RC Genk-STVV

Fink met goed gevoel naar RC Genk-STVV

Zondag staat de derby tussen Racing Genk en STVV op de agenda. Bij de supporters...

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Geen Noa Lang meer in de Belgische Jupiler Pro League. Calvin Stengs en Mike Trésor...

Club Brugge 3 goals per wedstrijd

Club Brugge 3 goals per wedstrijd

Sporting Charleroi kwam twee keer op voorsprong, Club Brugge won met 4-2. Igor Thiago, Brandon...

FOTO’S: STVV’ers naar Genk om Japan te steunen

FOTO’S: STVV’ers naar Genk om Japan te steunen

Japan speelde tegen Turkije in Genk. Enkele duizenden Japanners waren uit meerdere Europese landen naar...

Romelu Lukaku zit bijna in de top 10

Romelu Lukaku zit bijna in de top 10

Met of zonder wedstrijdritme, Romelu Lukaku blijft belangrijk voor de Rode Duivels. De 30-jarige trapte...