Wouter Vrancken per direct weg?

08-05-2024 14:45

Wouter Vrancken per direct weg?

Dat er na dit seizoen een einde aan de samenwerking zou komen tussen KRC Genk en Wouter Vrancken viel al een tijd in de wandelgangen te horen. De relatie tussen het bestuur en de trainer raakte verzuurd. De tegenvallende resultaten in de play-offs zouden tot een abrupte stopzetting van het avontuur kunnen leiden.

Na twee seizoenen als vrienden uit elkaar gaan, dat leek het streven. Volgens Het Nieuwsblad is er echter een breuk in de maak. Mogelijk moet Domenico Oliveiri Racing Genk naar puntenwinst in de uitmatch tegen RSC Anderlecht leiden.

KRC Genk verkocht Paul Onuachu en zakte weg. Wouter Vrancken kreeg de machine terug aan de praat. Als Toby Alderweireld niet in de slotminuut van Genk-Antwerp raak trof, waren de Genkies kampioen. Wouter Vrancken kreeg een driejarig contract aangeboden. Head of Football Dimitri De Condé haalde een lofzang boven.

Assistenkoning Mike Trésor werd echter aan Burnley verkocht. Racing Genk sneuvelde in de voorronde van de Champions en Europa League. De doelkansen werden niet afgemaakt. “Een gebrek aan kwaliteit in de aanval”, stelden de analisten. Wouter Vrancken wees in dezelfde richting. Genk vloog er ook te snel uit in de Beker van België.

“Genk brengt het beste voetbal, maar de resultaten lopen niet gelijk”, stelde Peter Vandenbempt. Een nieuwe verwijzing naar het ontbreken van een echte killer in de aanval.

Europees ticket

In januari maakte Racing Genk Daniel Munoz, Gerardo Arteaga en Joseph Paintsil te gelde. Volgens Wouter Vrancken dienden de verwachtingen bijgesteld te worden. De clubleiding zag dat anders. Er zou meer uit de huidige spelerskern te halen zijn. Vrancken zou ook te weinig beroep doen op jonge talenten. Die doorstroming van jongeren is nodig om het verkoopmodel dat KRC Genk nastreeft draaiende te houden.

Dat KAA Gent luidop aan Wouter Vrancken als opvolger van Hein Vanhaezebrouck dacht, betekende nog wat olie op het vuur.

Racing Genk leek de kat uit de boom te willen kijken. Als AA Gent na de play-offs zou aankloppen, viel er een stevige afkoopsom te rapen. De recente 0 op 9 lijkt de breuk te bespoedigen. De clubleiding vreest zonder Europees ticket te vallen.

Het is nu afwachten op een officiële communicatie van KRC Genk. Die laat best niet te lang op zich wachten want zaterdag moeten de Genkies naar Anderlecht.

LEES OOK: BEKIJK | Simon Mignolet krijgt veel steun uit Sint-Truiden

Vrancken weg
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Nieuwsbrief

Specials

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Zij aan zij, man, vrouw, alle leeftijden. Soms aangevuurd door een fan met doedelzak. De...

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Na een onverdiende 0-1 nederlaag tegen Slowakije moeten de Rode Duivels vol aan de bak...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

BEKIJK: Nieuwe gezichten op training STVV

BEKIJK: Nieuwe gezichten op training STVV

“We mikken op een plaats in de Europe Play-offs”, luidt de ambitie van de nieuwe...

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

Ruim 12.000 Belgische fans reisden naar Frankfurt over. België speelt er tegen Slowakije. De eerste...