Peter Maes dreigt gelijk te krijgen

11-07 10:25

Peter Maes dreigt gelijk te krijgen

STVV dwong het behoud af en gaf Peter Maes een contractverlenging voor twee jaar. Twee tellen later dropte Maes een bom. Hij tekende een contract bij Beerschot. “Een keuze voor meer ambitie”, gaf Maes mee. Hij voegde er nog aan toe te vrezen dat STVV een verhaal van woorden zonder daden zou worden. 

Weken later lijkt Peter Maes gelijk te krijgen. Vorig seizoen vijftiende in de Jupiler Pro League, vandaag nog altijd wachtend op een kwaliteitsinjectie. Eentje die wel beloofd werd. Men had de nodige lessen geleerd. STVV zou deze keer ook tijdig op de bal spelen.

Die woorden klonken ook bij de voorstelling van de nieuwe trainer Bernd Hollerbach. Even de kern doorlichten en dan toeslaan.

Twee weken voor de start van de competitie ziet het er niet goed uit. Allerminst. Dimitri Lavalée en Junior Pius blijven, op huurbasis. Geen nieuwkomers, dus ook niet passend onder de noemer kwaliteitsinjectie.

Aboubakary Koita is voorlopig de enige nieuwe Kanarie. De 22-jarige Antwerpenaar speelde vorig seizoen bij degradant Waasland-Beveren. Een speler met een actie. Niet iemand die de ploeg op sleeptouw zal nemen.

Duckens Nazon (acht goals) out en Aboubakary Koita (zeven goals) in. Dat levert een zekere status quo op. Met het vertrek van Façundo Colidio, Samuel Asamoah en Ibrahima Sankhon ging STVV erop achteruit in de breedte.

Dat blijkt ook in de voorbereiding. Aanvallende middenvelder Stan Van Dessel speelt in afwezigheid van Liberato Cacace als linksback. Spits Nelson Balongo moet depanneren op de rechterflank. Spelers die vorig seizoen  sporadisch aan spelen toekwamen, moeten de ploeg nu dragen.

Suzuki kijkt toe

Peter Maes zou bij STVV blijven. Daar hoorden een aantal beloften bij. Financieel en sportief. Zijn plotse vertrek valt nu door een andere perspectief te bekijken. STVV vertoeft in een impasse. Iedereen weet en zegt dat ze niet klaar zijn voor het nieuwe seizoen. Die woorden worden niet gecounterd met daden.

Yuma Suzuki lijkt de sleutel in handen te hebben. De Japanse spits mikte vorig seizoen zeventien keer raak en moet voor mogelijkheden zorgen. Hoofdaandeelhouder DMM rekent op een transfersom van vijf miljoen euro. Maar krijgen ze die som wel?

Als Takehiro Tomiyasu ook nog van Bologna naar Tottenham Hotspur trekt, vangt STVV nog wat geld. Dan komt er wel wat geld vrij voor nieuwe spelers. Rijkelijk laat. Wie schiet er nog over?

Yuma Suzuki nog niet weg bij STVV
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Bij de overname van STVV kondigde DMM aan dat ze een ambitieuze eersteklasser voor ogen hadden. Een ploeg die met de regelmaat van de klok mee zou strijden voor een plaats in Play-off 1. Daar blijft nog weinig van over.

Terwijl de trainer en de fans zich grote zorgen maken, blijft de windstilte regeren. En klinkt er in de wandelgangen dit geluid: “De competitieformat met achttien clubs is verlengd, er degradeert slechts één club en een tweede kan via de barrages erin blijven.”

Maes vs. Hollerbach

Tenzij er plots toch wat beweging komt bij STVV dreigt het een lang en armtierig seizoen te gaan worden voor de fans. Met als streven beter te doen dan de zestiende plaats. Voetbal, volk en vuur dreigt ook niet voor het seizoen 2021/2022 te zijn.

Bernd Hollerbach stelt zich openlijk vragen. Peter Maes kijkt vanop afstand toe. Beerschot hield de kern samen en legde vier nieuwkomers vast. Er zit nog versterking aan te komen. Maes kan met Beerschot op een plaats in de linkerkolom mikken, met daverende tribunes op het Kiel. Voor Hollerbach dreigt een heel ander seizoen.

Bij STVV openen ze best tijdig hun ogen. Ze bleven er vorig seizoen op het nippertje in. Nieuwkomer RFC Seraing kan op de steun van FC Metz rekenen. Union St-Gillis kent een kapitaalkrachtige Engelse investeerder, wat ook blijkt aan de huidige transferactiviteiten. De concurrentie zit niet stil. STVV (voorlopig) wel.

Peter Maes liet STVV vallen voor Beerschot
foto DC
www.voetbalbelgie.be

LEES OOK: STVV-Westerlo eindigt op 2-1 en stortbui

LEES MEER OVER:

Beerschot

Peter Maes

STVV

Nieuwsbrief

Specials

INTERVIEW Van Helden: “Gelukkig bij STVV”

INTERVIEW Van Helden: “Gelukkig bij STVV”

Kansen krijgen, een belangrijk gegeven voor een talentvolle voetballer. Stap twee: de kansen grijpen. Rein...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...