Zinédine Zidane noemt twee spelers puta madre

13-12 11:51

Zinédine Zidane noemt twee spelers puta madre

De hemel klaarde deze week op voor Real Madrid. Na een 0-1 zege bij Sevilla plaatsten ze zich voor de achtste finales in de Champions League, met een 2-0 zege tegen Borussia Mönchengladbach. In de derby tegen koploper Atlético Madrid werd het 2-0 voor de Koninklijke. Trainer Zinédine Zidane klinkt lyrisch.

Atlético Madrid was nog ongeslagen in competitieverband. “Het beste gevoel na deze wedstrijd? Dat we drie punten hebben gepakt”, zei Zidane. “Dat is ontzettend belangrijk in de strijd om de landstitel. Maar ik ben over heel de wedstrijd erg tevreden.”

“We hebben wederom een zeer complete wedstrijd gespeeld, tegen een team waarvan we weten dat ze heel goed zijn, dat 26 duels op rij ongeslagen was. We hebben goed druk gezet. De spelers van Atlético voelden zich niet op hun gemak. Ook in de tweede helft gingen we daar goed mee door.”

“Atlético is een team dat aan één kans genoeg heeft om terug in de wedstrijd te komen. Uiteindelijk hebben ze alleen een kans via Saul Ñiguez gehad”, aldus Zidane.

Hij koos ervoor om Toni Kroos en Luka Modric op een ietwat andere positie op het middenveld in te zetten. “We moesten oplossingen vinden om de bal te laten circuleren. We vonden uitstekend de ruimtes, ondanks dat Atlético dat wilde voorkomen. Maar als je in een hoog tempo speelt en de bal diagonaal laat rondgaan, dan vind je die ruimtes. De 1-0 kwam uit een corner, maar daarna hadden we kansen om meer doelpunten te maken. Kroos en Modric waren de puta madre. Die twee waren fucking geweldig.”

“Maar niet alleen Kroos en Modric. Ook Karim Benzema, Lucas Vázquez, Daniel Carvajal, once aanvoerder… Iedereen. En bovendien komen er spelers terug. We hebben vandaag niks gewonnen, maar we kunnen blij en tevreden zijn met datgene wat we hier hebben laten zien.”

“Of dit mijn beste week als trainer van Real Madrid is? Het was een goede week, maar ik ben vooral blij voor mijn spelers. Dat zijn degenen die op het veld staan en alles geven. Ze geloven altijd in wat ze doen. Nu moeten we deze lijn doortrekken en goed uitrusten.”

LEES OOK: Zidane niet bezig met ontslag bij Real Madrid

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...