105 miljoen euro was te veel voor Romelu Lukaku

21-11 14:15

105 miljoen euro was te veel voor Romelu Lukaku

Bij Manchester United stond hij vaak moederziel alleen vooraan. Een ploeg die vierkant draaide. Romelu Lukaku kreeg er bakken kritiek te slikken. In het shirt van Internazionale en de Rode Duivels toont ‘Big Rom’ wat hij in zijn mars heeft of kan hebben. Manchester City dacht vorige zomer aan Lukaku!

The Citizens schoten vorig seizoen te kort in de strijd voor de landstitel. Er was niet alleen een probleem achteraan, ook de doelpuntenproductie mocht beter.

Volgens de doorgaans betrouwbare The Telegraph dacht Man City aan Romelu Lukaku. Pep Guardiola zag de aanvaller graag terugkeren in de Premier League.

Maar dat leidde niet tot een onderhandelingsronde. Internazionale gaf aan bijna 94 miljoen pond te willen vangen. Voor Manchester City was die 105 miljoen euro te veel van het goede.

Het doelpuntenprobleem is nog niet van de baan. Tien doelpunten in zeven wedstrijden is onvoldoende voor een ploeg die prijzen wil winnen.

Alternatief

Guardiola zou Darwin Nunez in januari erbij willen halen. De 21-jarige Uruguayaan doet het prima bij Benfica. De talentvolle ploegmaat van Jan Vertonghen ligt tot midden 2025 onder contract. Zijn marktwaarde bedraagt 18 miljoen euro.

Benfica plukte Nunez bij het Spaanse Almeria weg voor 24 miljoen euro, toen zijn marktwaarde slechts 2 miljoen euro bedroeg.

Darwin Nunez zit aan één doelpunt en vijf assists in zeven competitiewedstrijden. Met vier goals en één assist liet hij zich nog wat meer opmerken in drie duels in de Europa League.

Romelu Lukaku heeft vijf treffers in zes Serie A-matchen achter zijn naam staan. Hij mikt twee keer raak in twee duels in de Champions League.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

 

Nieuwsbrief

Specials

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...