D-Day bij STVV

01-12 14:05

D-Day bij STVV

Om 17 uur gaat de bal aan het rollen in Le Canonnier. Moeskroen tegen STVV, doorgaans is dat geen wedstrijd waar je extra aandacht aan besteed als voetbalfan. Deze keer kan er meer op het spel staan. Het is D-Day voor Kevin Muscat.

De Australische trainer belandde eind 2019 bij STVV. Muscat zou de opvolger worden van Marc Brys. Maar hij beschikte niet over het nodige trainersdiploma en mocht tijdelijk de functie van technisch directeur bemannen.

Milos Kostic werd als tussenpaus ingehaald, nadat het bestuur duidelijk maakte weinig vertrouwen te hebben in Nicky Hayen.

Na een zevende en twaalfde plaats mikte het bestuur op een plaats in de linkerkolom. Met Kevin Muscat als trainer.

STVV mikte op linkerkolom

Het loopt echter niet volgens plan. Na dertien speeldagen staat STVV niet op de beoogde achtste of negende plaats, wel op de zestiende!

Alleen Waasland-Beveren en Moeskroen hebben nog wat minder punten, respectievelijk twee en vier. Moeskroen heeft wel een wedstrijd minder achter de kiezen.

Kevin Muscat en zijn staf slaagden erin Duckens Nazon op scherp te krijgen. Andere spelers bleven echter ter plaatse trappelen of boerden achteruit.

STVV-coach Muscat knuffelt Lee
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Zo is Yuma Suzuki nog altijd geen goalgetter en blijft Santiago Colombatto met ups en downs presteren, waardoor hij geen certitude is. Facundo Colidio is nog altijd op zoek naar zichzelf. Een speler waar Internazionale 9,5 miljoen euro voor betaalde.

Ook Seung-woo Lee is er nog niet. De Japanners Ito, Matsubara en Nakamura zijn grotendeels uit beeld verdwenen. Net als de lokale jongens Wolke Janssens en Elton Balengo.

Afgelopen zomer viel nochtans te horen dat meerdere van de genoemde spelers meer in huis hadden en dat STVV daardoor versterkt voor de dag zou komen.

STVV heeft loodzwaar programma

De praktijk is anders: slechts 13 op 39, het laagste puntenaantal op verplaatsing, geen rode draad in het verhaal.

Waarom is het vandaag D-Day voor Kevin Muscat?

  • Hij stond eerder dit seizoen al ter discussie. Toen kreeg hij het advies jongens als Pol Garcia en Jorge Teixeira terug mee te laten doen. STVV versloeg toen een ongeïnspireerd Standard, dat al dertien jaar niet wist te winnen op Stayen. De druk zit terug op de ketel.
  • Als de resultaten er niet zijn, neemt de oppositie toe. De Japanse eigenaren van DMM zien liever wat meer Aziaten in de ploeg staan. Dat is commercieel interessanter. De STVV-fans zien liever een lokale en jonge kracht als Balengo invallen dan een Colidio, als die geen meerwaarde blijkt te zijn.
  • DMM wil geen verlies lijden met STVV. Met de coronacrisis vallen er belangrijke inkomsten weg, hoe lager STVV in de stand eindigt, hoe minder televisierechten ze vangen. Beelden van een degradatiekandidaat zijn ook moeilijk te vermarkten in Azië.
  • Waasland-Beveren en Moeskroen komen sterker voor de dag en beginnen meer punten te pakken.Er gloort hoop, waar bij STVV vooral vertwijfeling heerst.
  • Als STVV onderuit gaat in Moeskroen tellen ze nog slechts één punt voorsprong. Moeskroen heeft een wedstrijd minder gespeeld. Waasland-Beveren is dan laatste op twee punten.
  • Er klinkt behoorlijk wat wrevel in de catacomben.

Bij een nederlaag in Henegouwen stapt het degradatiespook Stayen binnen. Is deze spelerskern matuur genoeg om de strijdbijl op te nemen?

STVV zit ook met een loodzwaar programma in de maag. Deze maand moeten ze nog naar Club Brugge en zakken Sporting Charleroi en Beerschot naar Stayen af. Een trip naar Zulte Waregem en Standard is voor dit STVV ook geen cadeau.

Steken de Kanaries een tandje bij voor hun trainer of loopt het mis bij het verfranste Excel Moeskroen? De bal gaat om 17 uur aan het rollen…

LEES OOK: Muscat: “Wedstrijd vol emotie voor STVV tegen Moeskroen”

LEES MEER OVER:

Kevin Muscat

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Lof oogsten in de Belgische competities, dat leidt vaak tot een grote transferhonger. Het is...