Voetbalbelgie.be

De Ridder spiegelt zich aan Deschacht

foto DC | www.voetbalbelgie.be


Steve De Ridder wordt 34 jaar. Hij loopt bij STVV met de aanvoerdersband STVV rond. Met of zonder De Ridder, dat scheelt. De Gentenaar geniet nog altijd met volle teugen van het spelletje. 

De centrale middenvelder is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Kanaries. Zonder een sleutelbeenbreuk – die De Ridder zes matchen aan de kant hield – zou hij aan meer dan 69% van de speelminuten zitten.

In die twintig competitiematchen mikte De Ridder één raak en leverde hij één assist af. Misschien wordt STVV wel zijn laatste club in het profvoetbal, want Steve De Riider tekende recent voor twee jaar bij.

“Dan ben ik 36 en kan ik terugkijken op een lange en mooie carrière”, stelt hij in TVL Sport. “Maar je weet nooit wat er nog zal gebeuren. Kijk maar naar Olivier Deschacht, die blijft op zijn 40e maar gaan.”

“De promotie met Southampton naar de Premier League, Play-off 1 met Zulte Waregem, kampioen met De Graafschap, de bekerwinst met FC Kopenhagen, dat waren allemaal mooie momenten. Ik hoop de Beker van België nog te kunnen winnen met Sint-Truiden.”

Dat zal dan voor volgend jaar zijn want STVV sneuvelde in de zestiende finales op het veld van KRC Genk. De 1-0 viel net voor tijd.

foto DC | www.voetbalbelgie.be


Exit mobile version