EXCL – Franky Van der Elst wil stap vooruit zetten

11-02 08:13

In tweede klasse is de titelstrijd volop bezig. In de schaduw van STVV, Eupen en Lommel United werken de andere ploegen hun laatste tien speeldagen af. Franky Van der Elst is voor het tweede seizoen aan de slag bij Roeselare. De 86-voudige Rode Duivel maakte een korte analyse voor Voetbalbelgie.be

“We moeten nog even wachten om een totale eindbalans op te maken. Al kan ik nu wel al zeggen dat we gematigd tevreden kunnen zijn”, begint Van der Elst. “Als we eindigen waar we nu staan, dan hebben we een seizoen gespeeld waarin we niet in de problemen zijn gekomen. Er was natuurlijk die dramatische start met een 3 op 18, maar we hebben ons heel snel herpakt.”

Drie punten

Afgelopen weekend speelde Roeselare 1-1 gelijk tegen Tubeke. “Op basis van de kansen moeten we altijd de drie punten pakken, toch neem ik vrede met een punt”. Het is al van 22 november (4-0 tegen Patro Eisden) geleden dat Roeselare nog eens de drie punten kon pakken.

De jongens van Franky Van der Elst pronken op een tiende plaats met 30 punten. Ik vind niet dat we kunnen zeggen dat we comfortabel staan. We staan op een plek waarvan je zegt ‘die komen niet meer in de problemen’. We moeten punten blijven pakken.”

Jonge ploeg

“Veel hebben veel jonge gasten is de ploeg. Die hebben zich dit seizoen goed ontwikkeld. De meesten onder hen spelen voor het eerst op dit niveau. De uitdaging voor 2016 is dat deze ploeg een stap vooruit zet.”

De Ninovieter ziet wel een probleem dit seizoen. “We hebben een gebrek aan efficiëntie. Daar kan je niet om heen. De laatste drie wedstrijden scoren we wel, maar voordien hadden we het moeilijk”. Toch is hij positief. “Afgelopen weekend was er wel een lichtpunt. We creëerden enorm veel kansen en speelden bij momenten goed voetbal. Alleen wil je af en toe eens winnen.”

Toekomst

“We hebben het afgelopen jaar een enorme stap vooruit gezet”, gaat Van der Elst verder. “Als we die lijn doortrekken, dan moet de ambitie zijn om volgend seizoen voor plaats zes tot acht te spelen.” Aan de eindronde denkt hij nog niet: “Dat is een te grote stap.”

De 86-voudige Rode Duivel verwacht dat er deze zomer wat spelers zullen vertrekken. “We hebben enkele spelers die we lenen. Daarnaast is er links en rechts interesse voor enkele spelers. Van Gilles Lentz is al geweten dat er interesse is. Hij speelt goed en dan is het normaal dat je je in de kijker voetbalt.”

LEES MEER OVER:

Nieuwsbrief

Specials

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Anderlecht wordt wel eens een Deense ploeg genoemd, STVV een Japans team. De cijfers tonen...