Hollerbach wordt tweede Duitse trainer bij STVV

03-12 12:10

Hollerbach wordt tweede Duitse trainer bij STVV

Geen Kevin Muscat meer bij de Kanaries. De Australische trainer boet voor de tegenvallende resultaten. Zijn opvolger is bekend, al is het nog wachten op de officiële bekendmaking. Dat wordt de 50-jarige Bernd Hollerbach. De tweede Duitse coach in de 96-jarige geschiedenis van de Koninklijke Sint-Truidense Voetbal Vereniging.

Meerdere Duitse spelers passeerden de revue op Staaien, wat later omgedoopt werd tot Stayen. Denk maar maar aan Sascha Kotysch, Mario Krohm, Jürgen Lange of Karl-Heinz Wissmann.

Spelers die in de smaak vielen bij de fans vanwege hun discipline, inzet en teamspirit. Naar de clubslogan ‘Voetbal, volk en vuur’.

Met Horst Witzler streek er slechts één Duitse trainer bij de Haspengouwse club neer. De eerste buitenlandse coach in Truiense loondienst!

Witzler mocht aan het seizoen 1977/1978 beginnen en pikte ook nog enkele matchen in het volgende seizoen mee. Daarna viel het doek. Witzler belandde bij AS Eupen en kende nog twee avonturen bij de Panda’s. Hij was ook een tijd trainer bij Beerschot.

Start Hollerbach met rode lantaarn?

Horst Witzler had voor zijn aantreden bij STVV wat ervaring in het Belgisch voetbal opgedaan als coach van La Louvière. De toekomstige trainer Bernd Hollerbach zat vorig seizoen bij Excel Moeskroen. In die zin is er een gelijkenis.

De opvolger van Kevin Muscat mag een assistent en een physcial coach meebrengen. Keeperstrainer Jurgen De Braekeleer blijft, zoals eerder gemeld, op post.

Bernd Hollerbach zit dit weekend in de tribune bij Club Brugge-STVV. Op maandag 7 december begint hij aan zijn avontuur als coach van de Kanaries. Hij staat voor een zware uitdaging: STVV uit de gevarenzone loodsen.

Als STVV geen punten pakt in Brugge en Moeskroen zaterdag wint op het veld van Waasland-Beveren belandden de Kanaries op de laatste plaats! Moeskroen heeft ook nog een inhaalmatch bij OHL op de agenda staan.

LEES OOK:Duitse trainer Hollerbach voor STVV?

 

LEES MEER OVER:

Bernd Hollerbach

STVV

Transfers

Nieuwsbrief

Specials

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...