Interview Julien Gorius: Stuttgart sterke ploeg

19-02 22:51

Racing Genk strijdt donderdag voor een plaats in de achtste finales van de Europa League. Na een gelijkspel bij VfB Stuttgart kunnen de Genkies met vertrouwen aan de aftrap verschijnen. Voetbalbelgie.be sprak met Julien Gorius over die wedstrijd.


“Tegen Kortrijk liep het minder makkelijk dan de uitslag laat vermoeden. We scoorden vroeg in de wedstrijd en behielden daarna de controle. In de tweede helft volgde een tweede doelpunt. We moesten echter tot het laatste fluitsignaal de concentratie bewaren, anders had Kortrijk er zeker gebruik van gemaakt.”


VfB Stuttgart is een ander paar mouwen. Na een mindere reeks knoopten de Duitsers terug met een zege aan in de Bundesliga. Ruim tweeduizend fans zakken naar Genk af.


“Het vertrouwen in eigen kunnen is groot. Dat vertaalt zich op het speelveld in goed voetbal. Een Duitse ploeg mag je echter nooit onderschatten”, vertelt Julien Gorius. “Ze geven zich voluit tot het laatste fluitsignaal. Het wordt een zware klus, want Stuttgart beschikt over een sterke ploeg. Ondanks onze puntendeling in Duitsland schat ik onze kansen op vijftig-vijftig.”


Dat doelpunt op verplaatsing kan een belangrijke rol spelen. Welke tactiek volgen jullie: verdedigen of aanvallen?


Gorius: “Het klopt dat we met een dilemma zitten. We hebben het er nog niet echt over gehad, maar ik denk dat we die vorige wedstrijd los moeten laten. We moeten ons gewone spel ontwikkelen, met de intentie om te scoren. Het is natuurlijk logisch dat we bij een 0-0 tussenstand in de laatste tien minuten minder risico’s zullen nemen.”


Als jullie VfB Stuttgart uitschakelen volgt een clash tegen Lazio Roma of Borussia Mönchengladbach. Welke club geniet jouw voorkeur?


Gorius: “Een ronde verder geraken door Stuttgart uit te schakelen zou al fantastisch zijn, maar als ik dan toch een keuze zou moeten maken, opteer ik voor Lazio. Er lopen een aantal heel bekende namen in hun ploeg rond.”


Top 3 en Europees ticket


Naast die Europese campagne is er uiteraard ook nog de competitie. In play-off 1 worden de punten gehalveerd. Maakt Racing Genk kans op een vierde landstitel?


Gorius: “Dankzij het systeem van de play-offs maken we nog een goede kans op een prijs. Dat wordt een moeilijke opdracht, maar als je naar onze vorm en resultaten in 2013 kijkt, is alles nog mogelijk. Dan moeten we de resterende competitiewedstrijden wel afsluiten zonder puntenverlies, om de kloof met de concurrentie te verkleinen.”


“Ons hoofddoel is een plaats in de top 3 en een Europees ticket. Die Europese plaats kunnen we ook nog verzilveren in de Beker van België.”


{banner keyword=Unibet live 468}

LEES MEER OVER:

Nieuwsbrief

Specials

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...