Voetbalbelgie.be

Knielen voor Black Lives Matter en straks vieren op het WK?

foto DC | www.voetbalbelgie.be


Verblijven in luxueuze hotels, trainen in peperdure oefencomplexen, matchen spelen in prachtige stadions. Voetballers en trainers kijken vol verlangen naar het WK 2022 uit. Over de kostprijs van dat alles zwijgt de voetbalwereld als vermoord.

Glitter en glamour voor de voetballers en de bobo’s in de tribunes. De leefwereld van de bouwers ziet er helemaal anders uit. De Engelse krant The Guardian pakt met onthutsende cijfers uit. 824 gastarbeiders uit Pakistan vonden de dood bij de bouw van dat WK 2022-verhaal, van de nieuwe wegen tot de stadions.

Daar stopt het niet. Qatar liet talloze goedkope arbeidskrachten uit India, Bangla Desh, Nepal, Sri Lanka, Kenia en de Filipijnen aanvoeren. Meer dan 6.500 gastarbeiders zouden het leven al  gelaten hebben.

Amper veiligheidsvoorzieningen op het werk, verblijven in mensonwaardige omstandigheden, nauwelijks recht op vrije tijd of ziekteverlof. Dat alles eist zijn tol.

Al jarenlang hangen een aantal organisaties aan de klaagmuur. Het lot van al die mensen lijkt de voetbalwereld koud te laten.

Als er straks maar gevoetbald kan worden, in de meest luxueuze omstandigheden…

 


Exit mobile version