LIVE: Transfer Deadline Day

06-10 06:22

LIVE: Transfer Deadline Day

De laatste dag van de zomermercato 2020. Op maandag 5 oktober sluit de transfermarkt om middernacht af. Er kan en zal vandaag nog veel gebeuren. Van Club Brugge en Anderlecht tot Antwerp of Moeskroen. Ook in de 1B-reeks zijn er nog transfers op til. We volgen het op de voet, ook in andere competities. De Transfer Deadline Day LIVE.

De Belgische mercato sloot om middernacht af. Er mag wel nog wat transfergeweld verwacht worden. In meerdere competities is de markt nog open. Uitgaande transfers kunnen nog.

23u59 – 5 oktober:

Casper De Norre begint aan een nieuw avontuur. De voormalige STVV’er kwam bij Racing Genk weinig aan spelen toe en trekt naar OHL, waar hij opnieuw met Marc Brys kan samenwerken => TRANSFER: De Norre naar OHL

22u25:

Windstilte bij STVV. Even was er sprake van een mogelijk vertrek van Samy Mmaee, op basis van Franse bronnen, maar hij blijft een Kanarie. STVV is een van de weinige Belgische clubs die passief bleven op TransferDeadlineDay. Er komt geen creatieve middenvelder bij.

22u15:

Zoals eerder aangekondigd in deze LIVE TransferDeadlineDay trekt Jordan Lukaku van Lazio Roma naar Antwerp. Laurent Jans keert terug naar de Jupiler Pro League. Na Waasland-Beveren volgt een avontuur bij Standard.

 

22u05:

Moeskroen komt ook nog in actie met de komst van middenvelder Xadas (Sporting Braga) en aanvaller Nuno Da Costa (Nottingham Forest) af. Beiden kom op huurbasis over. Moeskroen laat weten dat ze over een aankoopoptie beschikken.

21u52:

Sporting Charleroi meldt de komst van Lukasz Teodorczyk en Saido Berahino => Charleroi haalt Teodorczyk (Udinese) en Berahino (Zulte Waregem)

21u48:

RSC Anderlecht meldt de komst van Josh Cullen. De 24-jarige centrale middenvelder komt over van West Ham United. De laatste aanwinst volgens sportief directeur Peter Verbeke.

21u30:

Nog een nieuwkomer bij OH Leuven. Ze halen een Jordaanse international in Cyprus weg. Mousa Tamari geldt als versterking voor de aanval => Jordaanse international naar OHL

27 miljoen euro is binnen!

21u15:

Jérémy Doku is geen speler meer van RSC Anderlecht. Een ‘done deal’ met veel gerinkel van de paars-witte kassa. Goed voor bijna 27 miljoen euro, waardoor Anderlecht een flink deel van de hoge schuldenberg kan wegwerken. Er zit nog een bonus aan te komen plus een commissie bij een doorverkoop.

21u05:

Beerschot leent twee spelers uit aan de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven: Brian De Keersmaecker en Jorn Vancamp.

20u55:

In onderling overleg werd de samenwerking tussen Idrissa Sylla en Zulte Waregem stopgezet. Sylla speelde bij Anderlecht en Queens Park Rangers. Zulte Waregem haalde Sylla in 2019 terug naar België. Hij speelde niet veel en werd uitgeleend aan KV Oostende.

20u15:

OH Leuven ondernam ook nog actie op TransferDeadlineDay. Marc Brys krijgt er een Tsjechische verdediger bij. Vaclav Jemelka is zijn naam.

19u45:

AA Gent stelt Andreas Hanche-Olsen voor. Volgens Sports Manager Tim Matthys zal hij een kwaliteitsinjectie opleveren. Lees meer: “Hanche-Olsen kwaliteitsinjectie voor AA Gent”

19u30:

Sporting Charleroi meldt het vertrek van Maxime Busi naar AC Parma. Met Jules Van Cleemput haalden ze al een andere rechtsachter in huis.

Standard actief

18u42:

Standard blijft ook niet passief op TransferDeadlineDay. Eddy Silvestre komt over van OGC Nice. De 21-jarige Fransman speelde vorig seizoen op huurbasis bij tweedeklasser AJ Auxerre. De Rouches betalen bijna 1 miljoen euro. Mogelijk versterkt ook Laurent Jans de rangen. Lees meer: Sylvestre naar Standard

18u30:

Kostas Laifis leek op weg naar Sampdoria Genua. Er was sprake van een bod van 5 miljoen euro. De Cypriotische verdediger blijft echter bij Standard. Gojko Cimirot blijft eveneens, al zeker tot de wintermercato.

18u08:

Waasland-Beveren haalt er ook nog de Portugese verdediger Miguel Vieira bij. Hij komt op huurbasis van het Turkse Basaksehir over.

17u15:

Antwerp slaat zoals verwacht hard toe op de slotdag van de zomermercato. Guy Mbenza komt over van Cercle Brugge, Nana Ampomah zat bij Fortuna Düsseldorf.

Welke spelers gingen er IN en OUT bij de achttien Belgische eersteklassers? Dat overzicht vind je hier DOSSIER: Transfers in Jupiler Pro League zomer mercato 2020.

16u15:

Volgens Gazet van Antwerpen ruilt Jules Van Cleemput KV Mechelen voor Sporting Charleroi.

15u50:

Turkse media melden dat Paul Mukairu Antalyaspor ruilt voor RSC Anderlecht. Er zijn ook wat financiële details bekend => Anderlecht huurt Mukairu voor stevig bedrag

15u30:

Anderlecht heeft een akkoord bereikt met de Duitse tweedeklasser SC Paderborn over een uitleenbeurt van Artistote Nkaka. De voormalige middenvelder van KV Oostende – overgenomen voor 1 miljoen euro – werd al uitgeleend aan Almeria en Racing Santander.

15u10:

AS Eupen neemt tijdelijk afscheid van Leonardo Rocha. De Portugese spits gaat terug in de 1B-reeks aan de slag. Niet terug naar Lommel SK, wel naar RWDM.

14u25:

Officieel! Union St-Gilloise huurt Alex Cochrane voor een jaar. De Engelse linksachter (20) komt over van Brighton & Hove Albion.

14u15:

De Noorse verdediger Hanche-Olsen ruilt Stabaek niet voor Standard. Wel voor AA Gent! (Hanche Olsen niet Standard, wel AA Gent )

13u57:

Geen Erhan Masovic meer bij Club Brugge. De Serviër trekt definitief naar VfL Bochum, meer info TRANSFER: Club Brugge laat verdediger gaan

13u10:

Everton betaalt 27 miljoen euro voor Ben Godfrey. De centrale verdediger was een vaste waarde bij Norwich City, dat uit de Premier League degradeerde. Hij is na Allan, Abdoulaye Doucouré, James Rodriguez en Niels Nkounkou de vijfde nieuwkomer in de kern van Carlo Ancelotti.

12u55:

Thomas Foket (ex-AA Gent) kan zijn sterke prestaties bij Stade Reims verzilveren met een ‘last minute’ transfer. Er is belangstelling van Olympique Marseille en Parma => Stap hogerop voor Thomas Foket?

Danilo Pereiro ruilt FC Porto voor PSG. De 29-jarige  verdedigende middenvelder kwam sinds 2015 aan ruim 200 officiële wedstrijden. Het gaat om een huurcontract met aankoopoptie.

12u30:

Club Brugge neemt Noa Lang definitief over van Ajax. Eerst op huurbasis, daarna moeten ze een verplichte optie tot koop lichten.

11u48:

Lukasz Teodorczyk keert terug in de Jupiler Pro League. De voormalige topschutter van RSC Anderlecht trekt op huurbasis naar Sporting Charleroi (Lees: Teodorczyk terug aan de slag in België). 

11u45:

Ryan Sessegnon ruilt de Premier League voor de Bundesliga. De 20-jarige Engelse belofteninternational trok van Fulham naar Tottenham Hotspur. José Mourinho deed geen beroep meer op zijn diensten. TSG Hoffenheim wordt zijn derde avontuur in het profvoetbal.

11u33:

Internazionale versterkt zich op Transfer Deadline Day nog met Matteo Damian. De 36-voudige international komt van Parma over. Hij genoot zijn jeugdopleiding bij aartsrivaal AC Milan en speelde vier seizoenen bij Manchester United.

11u15:

PSV heeft een opvolger gevonden voor Baumgartl, die naar Fulham trekt. Adrian Fein komt op huurbasis over van Bayern München. Het Duitse talent was bij HSV een vaste waarde in de tweede Bundesliga. Bij Bayern kwam hij weinig in beeld. Bruma zou PSV ruilen voor Olympiakos, Sadilek is te huur. FC Emmen klopt ook in de Bundesliga aan. De 30-jarige doelman Felix Wiedwald komt van Eintracht Frankfurt over.

11u04:

Volgens een aantal bronnen is hij geen optie voor Anderlecht – onder de noemer: te duur – maar volgens HLN gaat Anderlecht er wel voor => Doku OUT, Ndayishimiyen IN?

10u30:

Kevin Mirallas heeft een nieuwe club gevonden. De voormalige Rode Duivel gaat bij Gaziantespor zijn geluk beproeven. Een zoveelste avontuur voor de 33-jarige Luikenaar. Zijn ex-club Antwerp FC is nog niet klaar met het huiswerk. Guy Mbenza van Cercle Brugge? En wat met Nana Ampomah? Lees meer: Antwerp gaat voor Ampomah en Mbenza

Standard en AA Gent strijden om Noor Hanche-Olsen

09u50:

Volgens HLN zal RSC Anderlecht een half miljoen euro op tafel leggen voor de komst van Josh Cullen. De 24-jarige middenvelder moet meer fysieke power en duelkracht aan paars-wit toevoegen. De Ierse international speelde bij Bradford, Bolton Wanderers en Charlton Athletic.

08u30:

Roman Yaremchuk dient nog een transferverzoek in bij AA Gent (Lees meer: Yaremchuk klopt weer op tafel). Standard hoopt nog enkele spelers te kunnen lozen, van Duje Cop tot Aleksandar Boljevic.

07u59:

Samy Mmaee geniet belangstelling van Saint-Etienne en Granada. Nog een voetbalg minder bij STVV? Lees meer: STVV’er Samy Mmaee naar Ligue 1?

07u33:

Benjamin Nygren ruilt KRC Genk voor SC Heerenveen. Op huurbasis. De 19-jarige Zweed kwam weinig in beeld. Speelt KRC Genk toch nog Joakim Maehle kwijt? Er is belangstelling uit Frankrijk en Italië (lees meer: Maehle naar Ligue 1 of Serie A?).

Noa Lang op weg naar Club Brugge

07u17:

Ook Standard kan nog wat inkomende transfergelden gebruiken. Kostas Laifis geniet belangstelling van Sampdoria, dat 5 miljoen euro zou betalen. Het is echter wachten op witte rook. Laifis ging in vorige mercato’s ook op Transfer Deadline Day vertrekken. Toen raakte het niet meer rond. Deze keer wel?

Vertrekt Laifis dan wil Standard Andreas Hanche-Olsen naar Sclessin halen. De Noorse verdediger kwam zaterdag toe. Maar AA Gent bracht ook een bod bij Stabaek uit.

07u10:

Sebastien Dewaest viel naast de elf en diende een transferverzoek in. Ook na een gesprek met de nieuwe trainer Jess Thorup gaf Dewaest aan Racing Genk te willen verlaten. Dewaest was klaar voor een avontuur bij RSC Anderlecht. Huren versus kopen. Anderlecht trok ondertussen Matt Miazga aan. Wat gebeurt er nu met Dewaest?

06u30:

Vandaag zijn er veel ogen op RSC Anderlecht gericht. Jérémy Doku is op weg naar Stade Rennes, voor 26 miljoen euro plus bonus en doorverkoopcommissie. Wordt Paul Mukairu van Antalyaspor zijn vervanger? Josh Cullen van West Ham United maakt ook kans op een transfer naar paars-wit.

Luciano D’Onofrio slaat graag toe op Transfer Deadline Day. Antwerp aast nog op versterking. Meerdere betrokkenen kondigden de komst van een grote naam aan. Uitkijken wie dat wordt.

Club Brugge liet Simon Mignolet en Hans Vanaken niet gaan en bood ze een salarisverhoging aan. Emmanuel Dennis blijft hopen op een mooie transfer. Komt er toch nog een concreet bod binnen? Ondertussen vragen de fans van Club Brugge zich af waar die beloofde inkomende transfers blijven. Is de kern voldoende gewapend om op drie fronten mee te strijden? Noa Lang van Ajax legde testen af => Noa Lang van Ajax naar Club Brugge?

Nieuwsbrief

Specials

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Anderlecht wordt wel eens een Deense ploeg genoemd, STVV een Japans team. De cijfers tonen...