Voetbalbelgie.be

Mathijssen over KRC Genk: “Maak nu niets kapot”

foto DC | www.voetbalbelgie.be


KRC Genk leek de belangrijkste uitdager van Club Brugge te worden. Boven de Luminus Arena trekken nu echtere donkere wolken samen. De mot zit er goed in: 5 op 27. Zondag kwam een groep supporters verhaal halen aan het stadion. Jacky Mathijssen vindt dat geen goed idee.

Verder doen met John van den Brom of niet? Het is een vraag waar elke Genkie vandaag in zijn of haar hoofd rondloopt.

Domenico Olivieiri depanneerde KRC Genk dit seizoen met succes. Een tweetal matchen een ploeg leiden of voor lange duur aan het roer staan, dat is nog wat anders. Genk staat voor zes finales om Play-off 1 te halen en moet ook verder in de Beker van België. Wil Oliveiri wel voor zo’n lange duur overnemen?

“Toen het goed ging, pakten ze misschien iets te veel punten”, stelt Jacky Mathijssen bij TVL Sport. “Ze verdienen nu absoluut meer.”

“Ik zou er geen drama van maken. Ze staan nog altijd derde of vierde. Play-off 1 halen, dat was toch het doel. Maak nu niets kapot! Ze zitten in een periode waarin alles tegenvalt. Laat de coach met oplossingen komen en stap allemaal mee in dat verhaal.”

Verantwoordelijkheid opnemen

Mathijssen vindt wel dat Van den Brom zich wat harder mag opstellen. “Er mag wel eens een klap vallen. Misschien moet hij iemand wakker schudden. Of Theo Bongonda daarbij is? Onder meer. Maar ook de jongens achteraan, die moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Ze hebben het een hele periode fantastisch gedaan en kregen daar bloemetjes voor. Nu moeten ze die jonge keeper (Maarten Vandevoordt, nvdr.) meer steun bieden.”

LEES OOK: “Er was zondag niks mis met KRC Genk”

foto DC | www.voetbalbelgie.be


Exit mobile version