Noa Lang fout bezig?

26-11 09:30

Noa Lang fout bezig?

Hij had geen basisplaats bij Ajax, ook niet bij Jong Oranje. Philippe Clement laat Noa Lang meer opdraven. De 21-jarige Nederlander mocht ook in de uitmatch tegen Borussia Dortmund op een basisplaats rekenen. Bij zijn vervanging reageerde Lang gepikeerd.

De voormalige speler van Ajax was allerminst te spreken over de ingreep van Philippe Clement en maakte dat ook duidelijk. “Er lopen wel wat jongens met ‘maniertjes’ rond bij Club Brugge”, merkte analist Gert Verheyen bij Proximus Sports. “Dan heb je het volgens mij nog altijd niet begrepen.”

Een dag eerder vertoonde Emmanuel Dennis (nogmaals) haantjesgedrag en diende hij de spelersbus te verlaten. Geen Borussia Dortmund-Club voor de Nigeriaan.

Die ingreep zou een signaal voor andere spelers moeten zijn. Het is tijd om het anders aan te pakken. Naar de slogan van blauw-zwart: ‘No sweat, no glory’.

“Gewoon gaan douchen Noa Lang”

Noa Lang gaf met zijn reactie aan het niet eens te zijn met de coach. Publiekelijk, voor het oog van de camera’s.  “Als je op Champions League-niveau zo wordt weggespeeld en je gaat naar de kant zoals Lang dat doet, tja, dat zijn dingen waarmee je eigenlijk zegt: Ik vind mezelf wel heel goed”, zucht Gert Verheyen.

“Als je de wedstrijd tegen Borussia Dortmund dan bekijkt en de spelers van Club Brugge raken geen knikker… Dan moet je als Noa Lang zijnde rustig van dat veld komen en je misschien gewoon gaan douchen.”

Noa Lang in vraag gesteld
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Noa Lang zit in de Jupiler Pro League aan drie doelpunten in vijf wedstrijden (70% speelminuten). Hij belandde echter later bij Club Brugge. Lang kreeg vanaf speeldag negen tot dertien speelminuten.

Philippe Clement liet Noa Lang even invallen in de Champions League tegen Zenit Sint-Petersburg en Lazio. In de twee duels tegen Borussia Dortmund mocht Lang op een basisplaats rekenen. Hij werd twee keer rond het slotkwartier vervangen. Samen goed voor 47% van de speelminuten.

Club Brugge huurt de flankaanvaller van Ajax. Daar hoort een verplichte aankoopoptie bij. Een investering van 6 miljoen euro.

Het is afwachten of Philippe Clement Noa Lang opnieuw laat starten in de volgende wedstrijden. Dit weekend is er Moeskroen-Club en volgende week Club Brugge versus Zenit Sint-Petersburg in de Champions League.

Noa Lang scoort en kijkt uit naar Borussia Dortmund-Club Brugge

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...