foto DC www.voetbalbelgie.be

Speciale match voor Sascha Kotysch

Hij mocht in de zomer van 2010 transfervrij weg bij 1. FC Kaiserslautern. Sascha Kotysch belandde bij STVV en bleef er hangen. Zelfs toen er flink bezuinigd moest worden na de degradatie. Kotysch had geel-blauw bloed in zijn aderen stromen. De Duitse verdediger werd Truienaar. Kotysch speelt maandagavond voor het eerst tegen STVV.

Als Kanarie pikte hij 192 officiële wedstrijden mee, waarin hij negen keer scoorde en drie assists uitdeelde. Zonder blessureleed zat hij ruim boven de tweehonderd.

De boreling uit Kirchheimbolanden werd in het seizoen 2018/2019 echter aan de kant geschoven. Na een blessure kreeg hij geen kans van Marc Brys – op vier luttele speelminuten tegen Antwerp na. Acht keer bij de selectie zonder speelminuten, twaalf keer niet op het wedstrijdblad. Dat kruipt in de kleren.

Zo belandde Sascha Kotysch bij OH Leuven, dat toen nog in de tweede afdeling speelde. Even later kreeg hij er uitgerekend Marc Brys als trainer, als opvolger van Vincent Euvrard.

Brys beloofde Kotysch een nieuwe kans te geven, bij een andere club. De 32-jarige centrale verdediger zit nu aan honderd procent van de speelminuten. Van overbodige speler tot een certitude, in het voetbal is alles mogelijk.

“STVV blijft mijn club. Ik heb er negen jaar gespeeld. Het wordt een heel speciale wedstrijd”, geeft Kotysch mee bij Het Belang van Limburg. “Al denk ik dat op Stayen spelen nog vreemder zal zijn.”

OHL staat er stukken beter voor. Met 18 op 33 staan ze op de achtste plaats. STVV wist in datzelfde aantal slechts 9 punten te sprokkelen.

foto DC |
www.voetbalbelgie.be

 

Categorieën
Specials & Video

Antwoord

*

*

GERELATEERD

Exit mobile version