STVV heeft uitgaande transfers nodig

30-10 20:16

STVV heeft uitgaande transfers nodig

Het Japanse DMM nam STVV drie jaar geleden over van Roland Duchâtelet. De twaalfde man kreeg het in die periode eerder koud dan warm. Belangrijke spelers verkopen op een moment dat je play-off 1 binnen handbereik hebt, dat viel niet goed. Er vertrokken nog sterkhouders en er stroomden een karrenvracht aan buitenlandse spelers toe, die vaak geen meerwaarde blijken te zijn.

Na een reeks van open brieven en andere acties nodigde de clubleiding een afvaardiging van de supporters uit voor een videoconferentie. In dat lange digitale gesprek ging het ook over het transferbeleid.

“Op dit moment is 20 tot 22 miljoen euro nodig om degradatie te vermijden”, gaf CEO Takayuki Tateishi mee.”Ik denk dat dit budget niet genoeg zal zijn in de komende drie jaar. Ons budget is als volgt verdeeld: 9 tot 10 miljoen euro is afkomstig van lokale sponsors en wedstrijdinkomsten, plus de televisie-inkomsten, 6 miljoen euro komt uit Japan en 6 miljoen euro is afkomstig van transfers.”

Die uitgaande transfers blijven dus een belangrijk gegeven. DMM hoopt met de investeringen in de jeugdopleiding meer vruchten van dat front te kunnen plukken, wat de lokale verankering ten goede komt. Zo wordt er extra geïnvesteerd om talenten langer bij de club te houden. Anderzijds zal men op de buitenlandse markten naar spelers blijven speuren, in de hoop die op termijn voor een mooie transfersom van de hand te kunnen doen. Een verhaal dat je bij de meeste Belgische clubs hoort.

“Om een competitieve club te verkrijgen, die ook nog financieel gezond kan blijven, is er ongeveer 12 miljoen meer nodig om het budget in evenwicht te houden”, gaf Tateishi mee. “Ik zou graag willen dat de fans begrijpen waarom we spelers moeten verkopen en waarom de Aziatische markt belangrijk is voor de club. DMM doet geen zaken in Europa en ze maken geen winst met STVV, en toch investeren ze 6 miljoen euro per jaar. Eerlijk gezegd kan onze club niet overleven zonder spelers te verkopen.”

LEES OOK: STVV-bestuur sprak twee uur met bezorgde fans

foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES MEER OVER:

STVV

Transfers

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...