STVV zwaar gehavend naar Zulte Waregem

13-12 13:33

STVV zwaar gehavend naar Zulte Waregem

De bekermatch tegen Zulte Waregem eindigde voor STVV op een sisser, kunnen ze in de competitie beter doen in het Regenboogstadion? Nicky Hayen kampt met kopzorgen. De lappenmand ligt vol.

Yuma Suzuki (keelpijn) trainde donderdag niet mee. De Japanse aanvaller kwam vrijdag wel in actie en is inzetbaar in de uitwedstrijd tegen Zulte Waregem. Yohan Boli haalt die match niet. De 26-jarige goalgetter kampt al weken met een lichte blessure.

Elton Acolatse kon zijn vervanger in de aanval zijn. De Amsterdammer liep op training echter een blessure op. Hetzelfde verhaal voor Wolke Janssens. Tel daar nog de onbeschikbaarheid van Thibaut De Smet, Steve De Ridder (voet) en Tashuya Ito (virale infectie) bij!

STVV miste al langere tijd Kenny Steppe, Jorge Teixeira en Steven De Petter. Samen goed voor liefst negen niet-inzetbare spelers.

“Het wordt krap in de defensie”, knikt trainer Nicky Hayen. “Maar je kan in problemen denken of in oplossingen, wij proberen het tweede te doen. De jongens die niet aan spelen toekwamen, krijgen de kans te tonen dat ze waardig zijn om deel uit te maken van onze kern en dat we ook in de toekomst op hun kunnen rekenen.”

Zo komt de Zuid-Koreaan Lee terug in de selectie. “Hij trainde gretig en verdient een kans. We hadden ook een goed gesprek”, laat de coach weten. Hayen neemt ook Maarten Troonbeeckx, Mory Konaté en Jhonny Lucas in de kern op.

Selectie Zulte Waregem-STVV

KEEPERS: Schmidt, Herbots, Vanmarsenille

VERDEDIGERS: Botaka, Mmaee, Garcia, Sankhon, Troonbeeckx,

MIDDENVELDERS: Colombatto, Asamoah, De Bruyn, Durkin, Lee, Van Dessel, Konaté

AANVALLERS: Suzuki, Sousa, Colidio, Balongo, Johnny Lucas

“Van niemand bang hebben”

De 21-jarige Mathieu Troonbeeckx kwam vorige zomer van KSK Heist over. Hij is pas toe aan zijn derde selectie. Mory Konaté komt voor het eerst bij de wedstrijdkern. De 26-jarige middenvelder uit Guinea speelde vorig seizoen bij de tweede ploeg van Borussia Dortmund in de Regionalliga. De 19-jarige Jhonny Lucas Flora Barboza komt eveneens voor het eerst in beeld. De rechtsvoetige middenvelder wordt gehuurd van het Braziliaanse Paraná.

Nicky Hayen hoopt dat zijn ploeg zich laat inspireren door de goede prestatie tegen Club Brugge in de tweede helft. “Dat is een goede referentie van het spel dat wij willen spelen. Een goede organisatie met veel druk vooruit. Proberen je eigen kans te gaan. Met die mentaliteit moeten we naar Zulte Waregem. Als je zo speelt, moet je van niemand bang hebben.”

“In de eerste helft kropen we ver terug, wat niet gevraagd was. Dan weet je dat je vroeg of laat een doelpunt kan slikken. Na de rust speelden we dertig meter hoger, dan kan je hoger pressie zetten, hoger in de omschakeling spelen en meer mogelijkheden creëren.”

STVV leed op 4 december een 3-0 nederlaag in het Regenboogstadion. In die bekermatch vielen ze echter al snel met tien na een goedkope rode kaart voor Pol Garcia. Het werd 3-0.  Zaterdag kunnen de Kanaries op zoek gaan naar revanche. Makkelijk wordt dat niet. Zulte Waregem staat zesde, STVV tiende. Het verschil bedraagt zes punten. Op 16 februari pakte STVV een punt mee (0-0).

LEES OOK: STVV gaat verder met Nicky Hayen

LEES MEER OVER:

Nicky Hayen

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Lof oogsten in de Belgische competities, dat leidt vaak tot een grote transferhonger. Het is...