Voetbalbelgie.be

Ruud Vormer ziet terug een ander Club Brugge

foto DC | www.voetbalbelgie.be


Er klonk behoorlijk wat kritiek. Wat spookten Hans Vanaken en Ruud Vormer uit? Wist Philippe Clement de spelers nog voldoende scherp te krijgen? Zijn selectiepolitiek werd luidop in vraag gesteld. Na een 3-0 zege tegen Zenit Sint-Petersburg is de teneur helemaal omgeslagen. Club is terug ‘top’.

Ruud Vormer leek niet meer de sterkhouder van vorig seizoen te zijn. Hij wist Club Brugge niet bij de hand te nemen, naar betere prestaties in de Jupiler Pro League. Tegen Borussia Dortmund onderuit gaan – twee keer – is geen schande. Het mocht wel wat beter van Brugse kant.

Maar in zijn 500e match smeerde Club Brugge Zenit Sint-Petersburg een 3-0 nederlaag aan. Drie punten en extra geldgewin in de Champions League, dat smaakt zoet.

“Akkoord, de wedstrijden hiervoor waren iets minder, maar het zijn kleine details. Als we gewoon zo blijven voetballen, dan komt ons niveau terug hoor”, stelt Ruud Vormer op de website van Club Brugge. “Vandaag wilden Zenit en Club Brugge voetballen. Andere ploegen in de Jupiler Pro League komen vaak verdedigen en spelen op de counter. Als je dan een foutje maakt, dan ben je gezien.”

“Het zij zo, we weten het. We moeten gewoon doorgaan en dan komt het wel weer goed.”

Drie punten pakken tegen degradatiekandidaat STVV, dat is de volgende opdracht. Om daarna snel alle aandacht te richten op de trip naar Lazio Roma. Club moet er winnen om de achtste finales in de Champions League te halen.

LEES OOK: Clement: “Club Brugge al dromend naar Rome”


Exit mobile version