Welke nieuwkomers volgen er nog bij STVV?

10-08 09:34

Welke nieuwkomers volgen er nog bij STVV?

Marc Brys doet tegen Standard opnieuw een beroep op Wataru Endo en Yohan Boli. Beide spelers gaan STVV nochtans verlaten. De spoeling is echter dun bij de Kanaries. In een normale situatie zou Brys nieuwkomer Yuma Suzuki nog niet laten spelen. Nood breekt wet.

De technische staf kreeg van de Japanse eigenaar de belofte dat er nog versterking bij zou komen. Een viertal spelers, die voor een kwaliteitsinjectie zouden zorgen. Naar het voorbeeld van Daichi Kamada vorig seizoen.

Twee van die extra nieuwkomers zijn bekend. De Zuid-Koreaan Lee Seung-Woo komt over van Hellas Verona. Hij heeft wat ervaring in de Serie B in de benen. Een huurcontract met aankoopoptie. Idem dito bij Tatsuya Ito, die bij de tweede ploeg van het Duitse HSV speelde.

Met Daniel Schmidt, Yuma Suzuki en Tatsuya Ito streken er deze zomer drie nieuwe Japanners bij STVV neer. Cong Phuong Nguyen was een ster in Vietnam, Lee Seung-Woo is lid van de Zuid-Koreaanse nationale ploeg. Als Wataru Endo STVV verlaat – belangstelling van VfB Stuttgart – telt de selectie van Marc Brys vijf Aziatische spelers.

Vorig seizoen waren het er na de winterstop ook vijf met Takehiro Tomiyasu, Daichi Kamada, Takahiro Sekine, Kosuke Kinoshita en Wataru Endo. Allemaal Japanners.

Het aantal spelers uit Azië zou nu van zes naar vijf gaan. Mogelijk komen er daar nog één of twee bij. DMM speurt in Azië naar shirtsponsoring en andere commerciële partnerships. Er zijn ook de televisierechten. Veel fans hopen dat STVV ook Belgisch denkt.

Negen nieuwe spelers, waarvan twee Belgen. Thibault De Smet kwam al in actie, net als de Braziliaan Allan Sousa. Mathieu Troonbeeckx en het Bosnische talent Taric Baltic hebben nog een weg af te leggen.

LEES MEER OVER:

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...