Voetbalbelgie.be

1.000 spelers aangeboden bij OHL

foto DC | www.voetbalbelgie.be


OHL wist pas laat in welke reeks ze konden aantreden. Promoveren of niet, dat scheelt. Daardoor konden ze pas laat aan de slag op de transfermarkt. Technisch directeur Wim De Corte heeft bewogen weken achter de rug.

“In april kreeg ik per dag zowat 50 spelers aangeboden. In de maanden mei en juni steeg dat aantal tot 80 spelers per dag”, zegt hij op de website van OHL. “In de eerste weken nadat we zekerheid kregen over promotie, boden ze mij meer dan duizend spelers per week aan. Ik miste meer dan 200 telefoons per dag in de eerste dagen na 6 augustus. Op dat moment verzuip je echt in telefoons en mails.”

OHL sloeg aan het einde van de mercato ook nog toe. “Soms verlies je ook dagen in een verhaal dat achteraf niet blijkt te kloppen. Het is een constante evenwichtsoefening. Vaak moet je engelengeduld hebben, stalen zenuwen ook. Je mag nooit meegaan in je emoties en dient altijd te blijven geloven in je eigen verhaal. Zo haal je soms knappe targets binnen, zoals bijvoorbeeld De Norre of Tamari.”


Exit mobile version