Voetbalbelgie.be

Haaland fortuin meer waard

foto DC www.voetbalbelgie.be


Borussia Dortmund betaalde 20 miljoen euro voor Erling Haaland. De werkgever van Axel Witsel, Thorgan Hazard en Thomas Meunier kan een gouden zaak doen. De marktwaarde van Haaland is als een komeet de lucht ingeschoten.

Met zijn vele doelpunten in de Bundesliga en de Champions League dikte de marktwaarde van de razendsnelle aanvaller snel aan. Tel daar nog zijn prestaties bij de Noorse nationale ploeg bovenop. Op zijn 20ste heeft hij al zeven interlands en zes doelpunten achter zijn naam staan.

Volgens het gerenommeerde onderzoeksbureau CIES bedraagt zijn marktwaarde nu al ruim 155 miljoen euro. Dat is een stijging met maar liefst 35 miljoen euro.

Haaland zit aan tien doelpunten in acht duels in de Duitse eerste klasse. Daar horen nog twee assists bij. De stormram mikte zes keer raak in vier matchen in de Champions League.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

Bij Transfermarkt staat Erling Haaland nog aan een marktwaarde van 100 miljoen euro genoteerd. In december 2017 was dat nog 300.000 euro. De toen 17-jarige aanvaller speelde bij Molde FK.

Haaland kwam in beeld bij tientallen clubs – ook bij Club Brugge – en trok naar het Oostenrijkse RB Salzburg. De beste spelers stromen vaak door naar zusterclub RB Leipzig, maar Haaland trok naar Borussia Dortmund, waar hij tot midden 2024 onder contract ligt.

Volgens een aantal Spaanse bronnen zou Real Madrid Haaland in de zomer van 2022 naar La Liga willen halen.

foto DC | www.voetbalbelgie.be


Exit mobile version