Voetbalbelgie.be

Lewandowski moet niet wijken voor Haaland

foto DC www.voetbalbelgie.be


Bayern München kocht in verleden al meerdere spelers bij Borussia Dortmund weg. De populaire Rührclub moet deze zomer wat spelers verkopen om financieel orde op zaken te houden. Ex-international Lothar Matthäus verwacht niet dat Bayern zich in de strijd voor Haaland zal mengen.

Van RB Salzburg naar Borussia Dortmund was een stap vooruit. Een transfer naar Borussia Dortmund zou dat ook kunnen zijn, zowel sportief als financieel. Maar de Duitse recordhouder beschikt nog over Robert Lewandowski.

“Lewandowski is in vorm, net als Haaland. Zolang Lewandowski voor Bayern uitkomt, denk ik niet dat ze voor Haaland gaan”, geeft Matthäus aan bij Sport1. “Ik denk niet dat die twee voorin kunnen samenspelen, want dan kunnen ze allebei niet hun sterke punten optimaal benutten.”

Hij verwacht niet dat Bayern München Robert Lewandowski zal verkopen. “Haaland zou Lewandowski over twee of drie jaar kunnen opvolgen bij Bayern, als laatstgenoemde erover nadenkt om dan zijn loopbaan af te sluiten.”

Haaland topspits

De kans dat Erling Braut Haaland nog lang in een shirt van Borussia Dortmund te bewonderen zal zijn, is echter klein. Er is belangstelling van clubs als Real Madrid, Manchester United, Juventus, PSG, Chelsea en Manchester City.

Haaland kwam in 43 duels voor BVB aan 43 doelpunten. Tel daar nog 10 assists bij.

“Hij zal zeker niet zijn hele loopbaan bij Dortmund blijven, hij zal uiteindelijk de stap naar de absolute top in Europa willen maken”, zo voorspelt Lothar Matthäus. “Dan zal zijn salaris ook flink omhoog gaan. Maar mocht hij in de Bundesliga blijven, dan kan hij maar naar één club: Bayern München. Samen met Kylian Mbappé kan hij dan in de voetsporen treden van de beste voetballers ter wereld van de afgelopen dertien, veertien jaar.”

“Haaland staat als topspits natuurlijk allang op het lijstje van alle topclubs in Europa. Bij Real Madrid hebben ze met Karim Benzema al iemand van een bepaalde leeftijd (33 jaar, red.). En zijn vader (Alf-Inge Haaland, red.) heeft als speler een verleden in de Premier League (bij Nottingham Forest, Leeds United en Manchester City, red.). Dat zou natuurlijk ook een interessante optie voor hem kunnen zijn.”

LEES OOK: Salaris XXL voor Erling Braut Haaland?

foto DC | www.voetbalbelgie.be


Exit mobile version