Voetbalbelgie.be

AA Gent was al voor die match klaar met De Decker

foto DC | www.voetbalbelgie.be


Een kwartiertje na AA Gent-Sloven Liberec. Geen Wim De Decker op de persbabbel, wel Peter Balette. De Decker was even bij het bestuur geroepen. Een halve dag later wandelde makelaar Mogi Bayat de Ghelamco Arena binnen. Om het contract van Hein Vanhaezebrouck af te ronden.

Volgens Het Laatste Nieuws ging de bal al aan het rollen na de 0-3 nederlaag tegen Zulte Waregem. Terwijl Wim De Decker de ploeg voorbereidde op de Europese clash tegen Slovan Liberec speelden er zich achter de schermen andere zaken af.

Hein Vanhaezebrouck overtuigen terug te keren. Niet in januari, nu. De 56-jarige Kortrijkzaan had niet zo lang geleden brandhout gemaakt van het beleid bij AA Gent. Een handvol dagen voor zijn terugkeer gaf hij in een televisiestudio nog mee dat een terugkeer naar AA Gent ‘neen’ zou zijn.

Het gebeurde dus toch. Na Jess Thorup, Laszlo Bölöni en Wim De Decker is het aan Hein Vanhaezebrouck. Vier trainers in vijf maanden. Dat leidt niet tot vernieuwing binnen het management. Het lag aan de vorige trainers…

Wim De Decker mocht woensdag en donderdag nog de pers te woord staan. Om het over AA Gent-Slovan Liberec te hebben. Eigenlijk was zijn doek toen al gevallen. Het was wachten op de passage van Mogi Bayat en de handtekening van Hein Vanhaezebrouck.

LEES OOK: Dit zei Hein Vanhaezebrouck als columnist over AA Gent


Exit mobile version