Overbodig bij AA Gent, sterkhouder bij Beerschot

04-12 13:00

Overbodig bij AA Gent, sterkhouder bij Beerschot

AA Gent plukte Jan Van den Bergh weg bij Beerschot. Hij was toen de beste verdediger in de tweede afdeling. De Bonheidenaar liep een ernstige hoofdblessure op, waarvoor hij twee schedelboringen onderging. 

Na die operaties en revalidatie kreeg Van den Bergh geen speelkansen bij AA Gent. Hij werd in januari aan OH Leuven uitgeleend en pikte er nog vijf matchen mee. Van den Bergh meldde zich terug bij AA Gent en kreeg er te horen uit te moeten kijken naar een andere club.

Beerschot haalde de 26-jarige centrale verdediger graag terug naar het Kiel. In de jongste zeven competitiematchen miste hij geen minuut. Tegen KV Mechelen lukte hij een doelpunt en een assist. Goed voor de prijs van ‘Man van de Match’.

Terwijl AA Gent op de sukkel blijft, staat Jan Van den Bergh met Beerschot op de eerste plaats in de Jupiler Pro League.

“De appreciatie en de steun van de fans betekenen zeker iets voor mij”, stelt hij via de clubsite. “Ook dat doelpunt en die assist zijn goed voor het vertrouwen. Er kunnen nog wat percentjes bij  maar ik voel me elke week beter worden.”

“Neem daarbij deze bijzondere groep waarin ik ben terechtgekomen en de waanzinnige prestaties die wij neerzetten, dan is het een understatement dat ik me hier goed voel. Beerschot is gewoon mijn club.”

“Progressie boeken bij Beerschot”

Voor Jan Van den Bergh geldt het spreekwoord ‘na regen volgt zonneschijn’. Een beloning voor zijn volharding.

“Ik was in de B-kern van KAA Gent beland en kwam uit een periode met transferperikelen. Zowel mentaal als fysiek had ik dus een achterstand op de spelers die al wekenlang scherp aan het trainen waren voor die finale waarvoor ik niet speelgerechtigd was. Bovendien kwam ik bij Beerschot niet in de eerste de beste ploeg terecht. Er is stevige concurrentie.”

De centrale verdediger had eerst een goed gesprek met trainer Hernan Losada en tekende daarna een contract voor vijf jaar.

“De staff heeft voor mij een traject uitgestippeld en de tijd gegeven om op te bouwen en vertrouwen te tanken”, merkt Van den Bergh op. “Ik blijf gewoon hard werken en ben ervan overtuigd dat ik op bepaalde punten nog progressie ga maken.”

LEES OOK: Buitenlandse interesse voor Raphael Holzhauser van Beerschot

 

 

Nieuwsbrief

Specials

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...