Voetbalbelgie.be

Club Brugge blijft gehavend tegen AA Gent

foto DC www.voetbalbelgie.be


“Hopelijk recupereren we wat spelers”, zuchtte Brandon Mechele na de 0-1 nederlaag tegen Dynamo Kiev. “We zien wel wie kan spelen”, gromde Ruud Vormer. De uitschakeling in de Europa League komt hard aan bij Club Brugge. Met een Hans Vanaken, Charles De Ketelaere en/of Noa Lang zat blauw-zwart wellicht in de volgende ronde. De spelers zullen snel de rug moeten rechten.

Club Brugge boette aan kwaliteit in het aanvallende compartiment in. Vooraan moeten ze het nu ook zonder Bas Dost doen. De Nederlandse spits kampt met problemen aan de hamstring.

Zondag staat een trip naar AA Gent op de agenda. Voor de Buffalo’s is dat de match van het jaar. Club hoopt best niet te zeer op de terugkeer van Hans Vanaken, Charles De Ketelaere, Noa Lang en Mats Rits.

Stefano Denswil en Matej Mitrovic krijgen mogelijk wel groen licht. Mitrovic was pas terug na een maandenlange revalidatie.

Interim-coach Rik De Mil zal niet alleen mentaal oplapwerk hebben. Donderdag in de Europa League, zondag naar AA Gent, dat weegt ook fysiek door.

LEES OOK: Vanhaezebrouck: “Jammer dat Club Brugge verloor”