Club Brugge ook een Luc Nilis nodig?

01-12 05:45

Club Brugge ook een Luc Nilis nodig?

20 oktober 2020: Club Brugge pakte drie punten plus een miljoenenbonus mee bij Zenit Sint-Petersburg. De fans bleven sinds die avond op hun honger zitten. Wesley Sonck ziet meerdere pijnpunten.

Een droge 0-0 op het veld van rode lantaarn Moeskroen. Een uitschieter, in negatieve zin, was het niet. Sinds de trip naar Rusland zit Club Brugge aan een 8 op 15 in de Jupiler Pro League en 1 op 9 in de Champions League.

In de nationale competitie speelden ze tegen OHL, KV Mechelen, KV Oostende, KV Kortrijk en Excel Moeskroen. Dan is een 8 op 15 ruim onvoldoende. Club Brugge bracht in die matchen ook te weinig goed voetbal.

“Ik snap helemaal niets van de looplijnen van Krmencik”, stelt Wesley Sonck in het programma Extra Time. “Het is quasi altijd verkeerd, en hij loopt op posities van waaruit hij nooit kan scoren. Ik weet het niet goed, maar het is alsof hij een spitsentrainer mist die hem daarop wijst.”

Vincent Kompany gaat bij RSC Anderlecht een beroep doen op Luc Nilis. Misschien een ideetje voor Philippe Clement, met bijvoorbeeld Wesley Sonck of Gert Verheyen?

Volgens die Gert Verheyen kreeg Michael Krmencik nog niet veel vertrouwen van Philippe Clement en is dat levensbelangrijk voor een spits. Een mening die Filip Joos beaamde.

De genoemde analisten zaten op dezelfde lijn als het over het verdedigende verhaal ging. “De opbouw van Club Brugge was tegen Moeskroen rampzalig. De ballen die Kossounou, Mechele en Balante verkeerd verstuurden waren ontelbaar. Ze hadden zelfs een paar keer geluk dat Moeskroen er niet meer van heeft geprofiteerd, of dat Mignolet op de juiste positie stond.”

LEES OOK: Wesley Sonck gelooft in titelkansen KRC Genk

Nieuwsbrief

Specials

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...