D-Day voor Mazzu en Bölöni?

06-11 20:22

D-Day voor Mazzu en Bölöni?

Dit weekend is de reguliere competitie in de Jupiler Pro League halfweg. Voorlopig staat het aantal trainerswissels op drie. Na Waasland-Beveren en KV Oostende koos ook RSC Anderlecht voor een andere coach. Er hangt elektriciteit in de lucht.

Racing Genk aast dit seizoen op een plaats in de top drie. Voorlopig staan ze achtste. Voorzitter Peter Croonen en sportief directeur Dimitri De Condé spraken duidelijke taal, waarin ze Felice Mazzu de wacht aanzegden. Tegen Liverpool en AA Gent was een ander Racing Genk nodig. Mazzu gooide op Anfield het roer om, met een 5-3-2, en zag zijn ploeg slechts met 2-1 onderuit gaan.

Of hij daarmee voldoende punten scoorde, is afwachten. De Genkies moeten zondag knallen tegen AA Gent. Volstaat een gelijkspel om Mazzu aan boord te houden?

Er zit een interlandbreak aan te komen. Halfweg de competitie is dat een passend moment om tot een evaluatie te komen.

Bij Racing Genk verwachten ze een ploeg met ballen. Een elftal dat met veel grinta speelt, dat hoog speelt en veel kansen afdwingt. In de vorige dertien matchen viel er te vaak angsthazenvoetbal te noteren.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

Dat Leandro Trossard en Ruslan Malinovskyi weg zijn, is een excuus. Racing Genk zat echter niet stil op de transfermarkt en trok onder meer 7 miljoen euro uit voor de komst van Theo Bongonda. De recordaanwinst wist nog niet veel potten te breken. Ligt dat aan de speler of aan het systeem (lees: de trainer)? Die vraag zal ongetwijfeld in de bestuurskamer gesteld worden. Voetbal is ook business!

Grote dromen

De vierde plaats, een ticket voor de voorronde in de Europa League, dat zijn ze in het Bosuilstadion bijna vergeten. Voetbal is vooral vandaag en morgen. Met een teleurstellende 6 op 18 zit Laszlo Bölöni op de wip.

Mecenas Paul Gheysens wil met Antwerp opnieuw Europa in en hoopt op korte termijn zelfs de Champions League te halen. Het moet vooruit voor de bouwmagnaat. De 21 op 39 doet pijn aan zijn ogen.

Niet alleen de neerwaartse spiraal kan Bölöni parten spelen. Er vielen ook dit seizoen weer meerdere incidenten op het speelveld te noteren. Dan rijst de vraag: Heeft Bölöni de kleedkamer nog in de hand?

Zondag is het Antwerp-Club Brugge. De laatste kans voor Bölöni? De Roemeense trainer zou niet te spreken zijn over de speculaties.

‘Super Sunday’ van speeldag 15 in de Jupiler Pro League kan wel eens een heel bewogen matchdag worden.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...