De Ridder gelooft in top 8 voor STVV

08-08 12:57

De Ridder gelooft in top 8 voor STVV

‘Waar blijven de beloofde versterkingen?’ luidt het bij de fans. Na Keito Nakamura zouden er nog een drietal volgen. Voorlopig kwam alleen Jonathan Buatu erbij. Vooral in de aanval moet er nog wat bij. De kersverse aanvoerder Steve De Ridder heeft er nochtans een goed oog in.

Er waait een nieuwe wind, dat is duidelijk. Kevin Muscat blaast meer schwung in de groep. De Sloveense trainer Milos Kostic had minder te vertellen. Of dat voldoende is om van de twaalfde plaats – vorig seizoen – naar de top acht te stijgen, valt te betwijfelen.

Geen Jordan Botaka meer bij de Kanaries. Met Rocky Bushiri, Alexandre De Bruyne, Thibault De Smet en Allan Souza speelden ze nog een aantal bruikbare krachten kwijt. Er streken twee nieuwkomers op Stayen neer. Een aantal pijnpunten zijn nog niet de wereld uit. Het is ook afwachten of Tatsuya Ito en Seung-woo Lee een stap vooruit kunnen zetten.

Steve De Ridder kijkt met voldoening naar de oefencampagne terug. Zondag moeten de Kanaries op scherp staan, dan komt vice-kampioen AA Gent op bezoek.

“Fysiek zijn we sterk. En de jongens die wat achterstand hadden, hebben die ingehaald”, stelt de ervaren middenvelder tegenover Het Belang van Limburg. “Ik vond ons aardig voor de dag komen in de oefenduels. In het begin was er een scoringsprobleem, maar dat verbeterde naarmate de oefencampagne vorderde.”

“Ach, onze eerste match tegen AA Gent wordt allesbepalend. Winnen we die, dan zegt iedereen dat STVV een sterke voorbereiding achter de rug heeft. Verliezen we, dan wordt gezegd dat STVV niet klaar is. Los daarvan, vind ik dat we zevende of achtste moeten kunnen worden en zelfs een Europees ticket ambiëren.”

LEES MEER OVER:

Steve De Ridder

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....