Degryse duwt Kompany niet in de hoek

28-01 15:58

Degryse duwt Kompany niet in de hoek

RSC Anderlecht leek een taaie klant te worden voor Play-off 1. Met een 5 op 15 zijn de Brusselaars terug op achtervolgen aangewezen. In die vijf duels kwamen ze slechts vier keer tot scoren. Dat baart ook zorgen.

“Je kunt Kompany op dit moment weinig verwijten, vind ik. De ploeg is stabiel, het positiespel is goed, ik heb de indruk dat al die spelers ook weten waar ze moeten lopen en wat hun taken zijn”, stelt Marc Degryse in Het Laatste Nieuws. “Misschien is er toch één dingetje. Ik blijf bij mijn indruk dat Kompany het resultaat éigenlijk nog steeds ondergeschikt vindt.”

“Hij laat uitschijnen dat het niet zo is, en Peter Verbeke vertelde in Het Laatste Nieuws dat enkel de titel telt voor Kompany, maar ik weet het niet… Hij maakt nog steeds eigenzinnige keuzes waarbij het intrinsieke talent en het potentieel van de speler de voornaamste parameters lijken te zijn voor Kompany, anders speelt El Hadj niet zoveel en valt een 16-jarige (Stroeykens) niet in bij 0-0 tegen Beveren.”

“Ook uit de manier van voetballen kun je niet zien dat Kompany absoluut voor het resultaat wil gaan. Het is maar een indruk. Maar als het Kompany inderdaad weinig zou kunnen schelen of Anderlecht nu play-off 1 of play-off 2 speelt, dan zou ik hem willen zeggen dat het wél iets uitmaakt. Die jonge jongens hebben net topwedstrijden nodig om stappen te zetten in het proces van talent naar kwaliteit. Kompany zal sneller zijn doel bereiken middels play-off 1.”

Anderlecht is vijfde met 37 punten, net als de nummer vier Standard. Ze hebben nog tien matchen om zich in de top vier te knokken.

Programma Anderlecht:

AA Gent -Racing Genk (uit) – Cercle Brugge (uit) – KV Kortrijk – Standard (uit) – KV Mechelen – Zulte Waregem – Antwerp (uit) – Club Brugge – STVV (uit)

LEES OOK: “Het zou zomaar kunnen dat Anderlecht degradeert”

Nieuwsbrief

Specials

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...