Filip Joos raadt Club Brugge deze spits aan

24-11 17:15

Filip Joos raadt Club Brugge deze spits aan

Club Brugge staat bovenaan in de Jupiler Pro League en zit aan een vier op negen in de groepsfase van de Champions League. Het mocht echter meer zijn. Scoren is een van de probleempunten dit seizoen. Leidt dat tot inkomende transfers in januari?

Analist Peter Vandenbempt vertelde maandagavond bij Extra Time dat hij onlangs nog aan coach Philippe Clement vroeg of een nieuwe spits op zijn winters verlanglijstje stond. De trainer antwoordde affirmatief, maar benadrukte ook dat de omstandigheden niet ideaal waren gezien de coronacrisis.

Filip Joos schoof echter toch een naam naar voren: Ally Mbwana Samatta. “Speelt Samatta nog vaak? Zou dat niet een idee zijn dat stilaan rijpt bij Club? Want dat is Clement zijn spits natuurlijk”, aldus de analist/commentator. De Tanzaniaan werkte bij KRC Genk inderdaad al succesvol samen met Club, samen pakten ze de titel en onder zijn bewind won Samatta ook de Ebbenhouten Schoen.

Toch lijkt het voor Blauw-Zwart quasi onmogelijk om hem in januari naar Jan Breydel te halen. De spits werd afgelopen zomer immers al door Aston Villa verhuurd aan het Turkse Fenerbahce. Daar kon hij ook meteen twee keer scoren bij zijn eerste basisplaats. Sindsdien, begin oktober, staat Samatta echter droog in Istanbul.

En afgelopen weekend moest hij ook op de bank beginnen. Indien Club Brugge hem tijdens de wintermercato wil aantrekken, zal er dus eerst een akkoord gevonden moeten worden met Fenerbahce over de ontbinding van zijn huurovereenkomst. En vervolgens zou Blauw-Zwart ook nog een overeenkomst moeten sluiten met moederclub Aston Villa. Het heeft er dus alle schijn van dat de landskampioen andere pistes zal bewandelen, al weet je in het voetbal uiteraard nooit …

LEES MEER OVER:

Club Brugge

Filip Joos

Transfers

Nieuwsbrief

Specials

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...