Jeugd kansen geven, het werkt bij Chelsea

16-09 10:59

Jeugd kansen geven, het werkt bij Chelsea

Het was weer een komen en gaan van spelers in de zomermercato. Huren en kopen is niet altijd de beste tactiek. Chelsea gaf jarenlang miljoenen en miljoenen euro’s uit aan nieuwe spelers. Eigenaar Roman Abramovich bleef vaak op zijn prijzenhonger zitten. De Londense club mocht afgelopen zomer niet de transfermarkt op. Dat leidt niet tot een grote terugval.

De nieuwe trainer Frank Lampard zag Eden Hazard naar Real Madrid vertrekken. Er namen nog een aantal spelers afscheid. Christian Pulisic was al in de wintermercato aangekocht en kwam er als enige bij. Enkele spelers, zoals Michy Batshuayi, keerden terug van een uitleenbeurt.

“Elk nadeel heb ze voordeel”, zei Johan Cruijff. In de huidige omstandigheden moet Lampard meer beroep doen op spelers uit de jeugdopleiding. Die kerels grijpen voluit hun kans. De Chelseafans zagen hun ploeg dit seizoen elf keer scoren. Alle goals zijn van het hoofd of de voet van een speler die een tijd deel uitmaakten van de eigen academie.

De 21-jarige Tammy Abraham mikte al zeven keer raak. Mason Mount (20) zit aan drie treffers. Het elfde doelpunt kwam op naam van de 21-jarige Fikayo Tomori.

Kevin Oghenetega Tamaraebi Bakumo-Abraham zag op 2 oktober 1997 het levenslicht in een ziekenhuis in Londen. De rechtsvoetige aanvaller belandde in 2004 bij de jeugdopleiding van Chelsea en kreeg in mei 2016 een kwartier zijn kans in een uitwedstrijd tegen Liverpool. Vier dagen later liet Guus Hiddink hem opnieuw invallen. Na uitleenbeurten aan Bristol City, Swansea City en Aston Villa keerde Abraham terug naar Chelsea. Met succes!

De 25-koppige selectie telt slechts vijf spelers die ouder zijn dan dertig jaar, met Azpilicueta, Willian, Giroud, Pedro en invallerskeeper Caballero. Tien spelers zijn jonger dan 23 jaar.

Chelsea staat na zes speeldagen op een gedeelde derde plaats.

LEES MEER OVER:

Chelsea

Nieuwsbrief

Specials

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...