Voetbalbelgie.be

Kappers razend na ‘speciale viering’ voetballers

foto www.voetbalbelgie.be


Sinds midden januari zijn de kapperszaken in Nederland dicht. Dat meerdere voetballers er weken later kortgeknipt bijlopen en daar graag mee te koop lopen op de sociale media wekte kritiek van de kappersband. Twee spelers van Ajax reageerden op die uithaal.

Quincy Promes en Zakaria Labyad vierden de 0-1 zege bij AZ alsof hun haren werden bijgewerkt door een kapper.

“We kunnen allemaal goed tegen een grapje, alleen kun je je afvragen of dit nu het moment is om grapjes te maken”, stelt Gonny Eusen van de Nederlandse kappersbond.

“Die ongetwijfeld goed verdienende voetballers kunnen zich er vermoedelijk niets bij voorstellen dat er op dit moment ondernemers, onder wie veel kappers, zijn die niet eens geld meer hebben om boodschappen te betalen”, reageert hij bij het Algemeen Dagblad. “Maar zo is de situatie wel degelijk voor tienduizenden mensen in de samenleving.”

“Dat je dan nu zo’n signaal afgeeft na het maken van een doelpunt is geen blijk van enig maatschappelijk besef. Sterker: deze voetballers staan volledig los van de realiteit.”

De kappersbond laat het daar niet bij. Hij hoopt dat Ajax of de KNVB die voetballers tot de orde roepen.

“Ik kan me althans niet voorstellen dat die instanties blij zullen zijn met het asociale gedrag van deze voetballers. Ze maken slechte reclame voor hun sport.”


Exit mobile version