Nicky Hayen draait STVV-Antwerp om

22-12 21:28

Nicky Hayen draait STVV-Antwerp om

STVV moest het tegen het sterke Antwerp zonder meerdere spelers doen. Van Yohan Boli tot Alexandre De Bruyn. Steve De Ridder viel na een handvol minuten uit met een hamstringblessure. De Kanaries gaven zich echter niet zomaar gewonnen en kwam zelfs op voorsprong. In de 94e minuut slikten ze echter nog een treffer. Zure kost!

Van onze reporter op Stayen

“Dit was misschien wel onze meest dominante eerste helft van het seizoen”, stelde de interim-coach na afloop. “We konden meegaan in het fysieke spel van Antwerp, waarbij we geen kans zouden maken. Of we konden de voetballende weg inslaan. Tussen de linies spelen, van flank wisselen, dat deden we prima. We dwongen ook mogelijkheden af. Jammer genoeg scoorde Elton Acolatse – die sterk speelde – niet.”

“De tweede helft verliep evenwichtiger. Een intense strijd met meer omschakelingsmomenten. Als je dan 1-0 voor komt, moet je dat over de lijn trachten te trekken.”

De jonge invaller Mathieu Troonbeeckx ging in de penaltybox in de fout en Alexandre Boucaut twijfelde niet. Strafschop. Die werd omgezet door Lior Refaelov.

Nicky Hayen nam Troonbeeckx in bescherming. “Ik kan mijn spelers niets verwijten. Ik heb zelf in die positie gestaan.Als jonge gast betaal je leergeld. Dat mag. Als je maar leert uit die fouten. Daarom moeten we die jonge gasten ook kansen blijven geven.”

“Jammer, ik denk dat wij toch het meest recht hadden op de drie punten. De teleurstelling in de kleedkamer is groot. Ik heb de spelers ook het andere scenario voorgeschoteld: stel dat wij laat in de match 0-1 achter kwamen en in de 94e minuut nog langszij kwamen, dan was er feest in de kleedkamer.”

“Ik ben tevreden met de mentaliteit die mijn spelers toonden en ook over het voetbal wat ze brachten. Dat mocht gezien worden, tegen het sterke Antwerp. Vandaag heeft iedereen zijn ding gedaan. De vraag is wel: waarom brengen ze dat niet elke week?”

“Ik hoop dat ze dit ook in Waasland-Beveren brengen. We moeten het jaar positief afsluiten.” Nicky Hayen zal dan een andere rol krijgen. Er is een nieuwe coach op komst. “We gaan voluit voor winst in Beveren, dan heb ik zeven punten behaald, met een zwaar programma en een sterk gehavende ploeg. Dat zou toch mooi zijn.”

LEES OOK:
Ivan Leko terug trainer bij STVV?
Refaelov: “STVV-Antwerp zo snel mogelijk vergeten”

LEES MEER OVER:

Antwerp FC

Nicky Hayen

STVV

Nieuwsbrief

Specials

INTERVIEW Van Helden: “Gelukkig bij STVV”

INTERVIEW Van Helden: “Gelukkig bij STVV”

Kansen krijgen, een belangrijk gegeven voor een talentvolle voetballer. Stap twee: de kansen grijpen. Rein...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...