foto DC | www.voetbalbelgie.be

Onyekuru haalt uit naar Vanhaezebrouck: “Helemaal gek”

In de zomer van 2017 versierde Henry Onyekuru een transfer van KAS Eupen naar Everton FC. De Engelsen leenden hem meteen een seizoen uit aan RSC Anderlecht. Hij kende een bewogen seizoen in het Lotto Park.

Henry Onyekuru kwam op de openingsspeeldag niet van de bank. Nadien volgden veertien basisplaatsen en vijf invalbeurten. De Nigeriaan vond negen keer de weg naar doel. In december viel hij uit met een knieblessure. Het begin van een lange lijdensweg.

“Anderlecht wou dat ik een operatie onderging, maar Everton riep me terug naar Engeland. Daar had ik één onderzoek bij een specialist en die zei dat ik door een gewone herstelperiode er weer zou staan binnen enkele maanden. Ik keerde daarna terug naar Anderlecht en de Nigeriaanse bondscoach vroeg aan de club of ik wat speelminuten kon krijgen om te zien of ik weer in orde was”, aldus Onyekuru tegenover The Athletic.

Die speelminuten kreeg hij echter niet. Onyekuru wijst met een beschuldigende vinger naar Hein Vanhaezebrouck, de toenmalige trainer. “De trainer was helemaal gek. Als we verloren was het onze schuld, als we wonnen ging alle eer naar hem. Ik scoorde veel goals, maar hij zei dat ik sh*t was en dat soort dingen.”

De Nigeriaan denkt te weten waarom hij niet meer in actie mocht komen. “Ze waren kwaad omdat ik was teruggekeerd naar Everton en ook omdat ik een optie in mijn contract had waardoor ik zelf kon beslissen om te blijven of te vertrekken. De nieuwe voorzitter (Marc Coucke, red.) was woest en vroeg zich af ‘wie heeft dit contract onderhandeld?’. Ze wilden dat ik nog een jaartje bleef maar ik zei ‘neen’ omdat wat zij gedaan hebben mij een WK heeft gekost.”

In de zomer van 2018 volgde een uitleenbeurt aan het Turkse Galatasaray. Een jaar later plukte AS Monaco hem definitief weg in Engeland. In januari van dit jaar volgde een tweede uitleenbeurt aan Galatasaray. Onyekuru heeft nog een contract tot medio 2024 bij de Monegasken.

 

Categorieën
Voetbalnieuws
1 reactie
 • peter
  8 april 2020 at 10:39
  Antwoord

  Oei oei,kritiek op Hein.Dat zal hij niet graag horen.Hij maakt zelf liever iedereen af.

 • Antwoord

  *

  *

  GERELATEERD