Voetbalbelgie.be

Peter Maes redder met fraaie cijfers

foto DC | www.voetbalbelgie.be


In november scheen er nog amper licht in de tunnel voor STVV. Slechts 11 op 45. Kevin Muscat vloog buiten, Peter Maes wandelde Stayen binnen. Met veel honger. Om Sint-Truiden in eerste te houden en om ook zijn eigen blazoen wat op te kunnen poetsen. De mayonaise pakte.

Peter Maes gooide het over een andere boeg. Het ploegbelang primeerde, op elk moment. Spelers als Seung-woo Lee vlogen eruit. Wie de mouwen niet opstroopte en het tactisch plan niet volgde, belandde op een zijspoor.

STVV werd ook terug wat Belgischer. Maes verloor tegelijkertijd de toekomst niet uit het oog. Jarne Steuckers kwam van de beloften over en mocht zijn kans gaan. Stan Van Dessel pikte na zijn blessure ook flink wat speelkansen mee.

In de wintermercato kwamen Christian Brüls, Ilombe Mboyo, Dimitri Lavalée, Maximiliano Caufriez en Daiki Hashioka erbij. Spelers die binnen het verhaal pasten.

Met nog twee duels te spelen is STVV zeker van het behoud in eerste klasse. Peter Maes zit aan 27 op 51. “Een gemiddelde waarmee je bovenaan meedraait”, bewierookt voorzitter David Meekers de coach in Het Belang van Limburg.

Meekers heeft een punt. Met het gemiddelde onder Peter Maes zou STVV nu in een heel seizoen aan 50 punten zitten. Goed voor de vijfde plaats, net onder Anderlecht.

Al moet je rekening houden met de kwaliteitsinjectie in de wintermercato.

foto DC
www.voetbalbelgie.be

LEES OOK: Yuma Suzuki nieuwe Japanse recordhouder in Europa