“Standard in Play-off 1 mirakel”

22-02 12:05

“Standard in Play-off 1 mirakel”

Philippe Montanier vloog buiten op basis van de tegenvallende resultaten. Met nog zes matchen te spelen is Standard echter naar de tiende plaats afgezakt.

Lag het dan aan de trainer? Eén zaak is zeker: Standard kan deelname aan Play-off 1 héél goed gebruiken. De financiële zorgen zijn groot op Sclessin. De Rouches kunnen elke tegenvaller missen als kiespijn.

Maar het ziet er dus niet goed uit. Als nummer tien zou er zelfs geen Play-off 2 inzitten dit seizoen! Mbaye Leye gaat de vergelijking met zijn voorganger Philippe Montanier – die een hoger puntengemiddelde behaalde – liever uit de weg.

Na een 13 op 15 behaalde Standard slechts een 2 op 12 tegen Club Brugge, OHL, Antwerp en Zulte Waregem. In die laatste match gaven ze twee keer een voorsprong uit handen (3-2).

“Het gaat om efficiëntie. We maakten enkele foute beslissingen tegen Zulte Waregem. Vergeet niet dat Standard een jonge ploeg heeft en in een leerproces zit. Als wij Play-off 1 halen, is dat een mirakel”, vertelde de voormalige aanvaller tegenover La Dernière Heure. Leye benadrukt dat Standard op drie punten van een plaats in de top vier staat.

Standard zal dan snel uit een ander vat moeten tappen. Zondag is het Standard-Anderlecht. De verliezer in de Clasico zou wel eens een kruis mogen maken over Play-off 1. Na een bekermatch tegen Club Brugge volgen duels tegen Moeskroen (uit), Racing Genk (uit), AA Gent, Eupen (uit) en Beerschot.

Jong elftal en leerproces?

Volgens Mbaye Leye verdient zijn jonge ploeg meer krediet. Er stonden in het Regenboogstadion toch een aantal doorwinterde profs aan de aftrap, van Mehdi Carcela en Maxime Lestienne tot Noë Dussenne en Kostas Laifis.

Hun leeftijden: Bodart (22) – Siquet (18) – Dussenne (28) – Laifis (27) – Gavory (26) – Bastien (24) – Bokadi (24) – Cimirot (28) – Carcela (31) – Klauss (23) – Lestienne (28).

LEES OOK: Trebel kostte Anderlecht al +15 miljoen euro

Nieuwsbrief

Specials

INTERVIEW Van Helden: “Gelukkig bij STVV”

INTERVIEW Van Helden: “Gelukkig bij STVV”

Kansen krijgen, een belangrijk gegeven voor een talentvolle voetballer. Stap twee: de kansen grijpen. Rein...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...