STVV valt zonder Sankhon en De Ridder

21-08 15:48

STVV valt zonder Sankhon en De Ridder

Na een 2-1 zege tegen AA Gent greep STVV naast de punten in Anderlecht. Kevin Muscat zag goede punten, maar ook flink wat werkpunten. Toonde STVV te veel respect voor de tegenstander? Maandag moet het anders. Een thuismatch tegen KV Oostende moet drie punten opleveren.

De Australische coach kan daarbij geen beroep doen op zijn aanvoerder Steve De Ridder. De centrale middenvelder viel in Anderlecht op zijn rechterschouder en liep daarbij een sleutelbeenbreuk op. “We gaan Steve wat tijd geven om het mentaal te verwerken, als aanloop naar de revalidatie van zes weken, misschien wel wat langer”, merkt Muscat via het clubkanaal op.

Achteraan valt Ibrahima Sankhon weg. Na zijn rode kaart in Anderlecht kreeg hij een schorsing voor twee wedstrijden opgelegd. Kevin Muscat zal zijn elftal dus moeten aanpassen. Zowel op het middenveld als achteraan heeft hij meerdere opties.

Van de eigen sterkte uitgaan, dat is wat de trainer wil zien. “We moeten niet naar de historie of de tegenstander kijken. Wij moeten meer lef tonen, meer op de helft van de tegenstander vertoeven en meer kansen creëren. Zoals ik twee weken geleden al zei, we willen een eigen identiteit creëren.”

Als STVV mee wil strijden voor een plaats in de linkerkolom moeten ze punten pakken tegen de Kustjongens. KV Oostende zakt trouwens met een nul op zes naar Haspengouw af. De voormalige werkgever van William Dutoit leed een 1-2 nederlaag tegen Beerschot en ging met 1-0 onderuit in Charleroi. Geen zware nederlagen, waardoor het best uitkijken wordt voor de Kanaries.

De huidige selectie van KVO stelt met Bram Castro één voormalige STVV’er. De 37-jarige doelman kwam van KV Mechelen over. Guillaume Hubert begon als eerste keeper aan het seizoen.

 

 

Nieuwsbrief

Specials

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...