Voetbalbelgie.be

Tweespalt bij KRC Genk over Van den Brom

foto DC www.voetbalbelgie.be


Zes nederlagen in tien matchen, van titelkandidaat tot een ploeg die moet krasselen om in Play-off 1 te geraken. Als de resultaten tegenvallen, wordt de trainer in vraag gesteld. John van den Brom ontsnapt niet aan dat gegeven.

De 5 op 27 doet pijn aan de ogen van de bestuursleden. Met nog zes matchen te spelen dreigt Racing Genk nog uit de boot te vallen. Slechts vier ploegen mogen aan Play-off 1 deelnemen. Negen ploegen vechten voor twee plaatsen, met een verschil van drie punten.

Vrijdag moet KRC Genk naar Sporting Charleroi. Een match waarin ze geen punten mogen verspelen. Met of zonder Van den Brom als coach?

Maandag vond een crisisberaad plaats. Verder met John van den Brom of niet? Er wordt vandaag een officieel standpunt verwacht.

Een deel van het bestuur dringt aan op een trainerswissel. De derde al dit seizoen. Domenico Oliveiri nam dit seizoen al even over, met succes. Maar doet hij dat ook voor die laatste zes matchen plus de play-offs en de Beker van Belgiƫ.

Oliveiri zijn ambities liggen niet bij het hoofdtrainerschap. Hij wordt als de opvolger van Pier Denier beschouwd. Een clubman in hart en nieren, een trouwe medewerker, voor de lange termijn.

Of denken ze aan een andere trainer? Kan die coach voor het gewenste schokeffect zorgen en snel een organisatie op poten stellen? Er valt geen tijd te verliezen voor KRC Genk.

Andere leden verkiezen verder te gaan met John van den Brom. De Genkies dwongen tegen Beerschot een veertiental doelkansen af. Ze hadden die match ook winnend kunnen afsluiten.


Exit mobile version