Onrust bij Antwerp: breuk met D’Onofrio?

14-04-2021 07:42

Onrust bij Antwerp: breuk met D’Onofrio?

Antwerp FC ging over tot een breuk met teammanager Fréderic Leidgens, een van de rechterhanden van Luciano D’Onofrio. Opmerkelijk: D’Onofrio werd niet vooraf ingelicht over die beslissing.

Antwerp FC verzocht de spelers in de korte winterstop niet naar het buitenland te gaan vanwege de wereldwijde coronapandemie. Meerdere spelers deden dat wel. Teammanager Fréderic Leidgens stak daarbij een handje toe, op administratief vlak.

In een artikel van Gazet van Antwerpen kwam nog meer bagger bovendrijven. Andere personen – vier jaar geleden aangesteld door Luciano D’Onofrio – werden ook luidop in vraag gesteld.

Antwerp FC liet eerst in een persbericht weten dat ze niet te spreken waren over de toon en inhoud van dat artikel. Maar even later volgde wel het ontslag van Leidgens.

“De club heeft de voorbije dagen samen met Frédéric Leidgens vastgesteld dat het onmogelijk is geworden om zijn job naar behoren te blijven uitvoeren. Dit als gevolg van het artikel in GVA en de commotie die daarop ontstaan is omtrent zijn persoon”, luidde de uitleg.

Dat Luciano D’Onofrio niet betrokken werd bij die beslissing, laat wenkbrauwen fronsen. D’Onofrio heeft een aflopend contract. De kans dat Antwerp voor een verlenging van de samenwerking gaat, is klein.

Er is meer aan de hand. Paul Gheysens is tevreden over de weg die Antwerp onder de leiding van Luciano D’Onofrio aflegde. Er breekt echter een nieuw tijdperk aan: een moderne en professionele beleidsvoering.

Speelt wellicht ook mee: toen François Fornieri zich dacht in te kopen bij Standard gaf hij aan dat Luciano D’Onofrio terug zou keren naar Sclessin. D’Onofrio zweeg in alle talen.

LEES OOK: Louis van Gaal naar Antwerp?

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Menig supporter van STVV maakte zich of haar zorgen. Na het vertrek van Matte Smets,...

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

48 jaar in tweede of derde klasse. Union St-Gilloise keerde na die ellenlange tijd niet...

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Anderlecht moet verder zonder Zeno Debast. Sporting CP betaalt 15,5 miljoen euro. Als de Rode...

Tedesco liet 18 Rode Duivels opdraven

Tedesco liet 18 Rode Duivels opdraven

De Rode Duivels sneuvelden op het EK 2024 na vier matchen, waarin ze slechts twee...