“Alleen met iemand zo zot als Marc Coucke”

25-04 08:06

“Alleen met iemand zo zot als Marc Coucke”

Nicolas Lombaerts zet een punt achter zijn carrière als profvoetballer. Een afscheid in mineur. De voormalige Rode Duivel zat al maanden op een zijspoor bij KV Oostende. Lombaerts is vooral teleurgesteld in Marc Coucke.

De 35-jarige Gentenaar beleefde mooie tijden in het shirt van Zenit Sint-Petersburg – zowel sportief als financieel – en zag een terugkeer naar België zitten. Hij sprak met RSC Anderlecht, dat afhaakte op basis van het kostenplaatje.

Te duur voor Anderlecht, niet voor KV Oostende. Marc Coucke was er toen nog voorzitter en hoofdaandeelhouder en zag het groot, groter, grootst. Hij schotelde Nicolas Lombaerts een vet contract voor, bouwde een veel te dure hoofdtribune, en haalde nog meerdere spelers binnen, die geen spek voor de Oostendse bek waren.

“Ik heb me laten inpakken door zijn enthou­siasme”, blikt Nicolas Lombaerts terug bij Het Nieuwsblad. “Hij zei me toen dat KVO geen kampioen zou worden, maar dat ze de grote clubs het vuur aan de schenen wilden leggen. Wist ik alles op voorhand, dan had ik het natuurlijk niet gedaan.”

Het komt goed met Anderlecht, met of zonder Coucke

“De dag dat bekendraakte dat hij KVO zou verlaten, wist ik meteen hoe laat het was. Hij zou Oostende zogenaamd in goede handen achterlaten, maar dat kon alleen met ­iemand zo zot als hij. KVO heeft te weinig supporters om te concurreren met de topclubs. En sommige sponsors lopen toch achter zijn gat aan, of het nu in Oostende, Anderlecht of Poelkapelle is.”

Volgens Lombaerts heeft Coucke serieus ingeboet aan geloofwaardigheid. “Daarom dat hij bij Anderlecht anderen de boodschap laat brengen. We zien hem anders niet veel meer, hè. Ik weet niet hoelang hij nog bij Anderlecht blijft. Maar het blijft de club met het grootste palmares, dus supporters en sponsors heeft zo’n instituut altijd. Dat komt daar wel goed, met of zonder hem.”

foto DC

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...