Anderlecht en Standard kijken naar de politiek

24-10 17:01

Anderlecht en Standard kijken naar de politiek

De supporters werden zondag meer gefouilleerd, zowel bij Standard als Anderlecht werd er veel vuurwerk binnengesmokkeld. De buitenwereld wijst naar de clubs, die op hun beurt naar de politiek en de politie wijzen.

“Ik en de club Anderlecht, we schamen ons. We begrijpen de snelle reactie van de CEO van de Pro League. Het is goed dat hij dat durft te benoemen. We aanvaarden de boete van 50.000 euro”, stelt Wouter Vandenhaute. “De supporters zijn het kapitaal van een club. We nemen hen zeer serieus en we luisteren. Maar tegen zo’n kleine groep kun je niets doen. Het vertrouwen tussen het voetbal en de politieke wereld moet heropgebouwd worden.”

“Ik denk dat Michel Verschueren zich vandaag in zijn graf omdraait. De periode dat hij tussen de supporters ging staan, dat is helaas niet de manier waarop het vandaag kan aangepakt worden.”

De huidige voorzitter van Anderlecht reikt de politiek de hand. “De overheid moet in het voetbal weer een bondgenoot zien, zodat ze de maatschappelijke relevantie ervan ziet. Zonder adequate samenwerking tussen clubs, overheid en politie gaat het niet lukken. In het huidige kader kunnen we dit niet oplossen. De hooligans zijn nu veel beter georganiseerd dan de politie als het gaat over gebruik maken van moderne technologie.”

Reactie Standard

“Standard betreurt de incidenten die tot de definitieve stopzetting van de wedstrijd hebben geleid en veroordeelt met klem het wangedrag dat zich na de wedstrijd achter tribune 4 heeft afgespeeld”, laat de Luikse club weten. “Wij willen samenwerken met de autoriteiten en de Pro League om na te denken over reglementswijzigingen en maatregelen om ervoor te zorgen dat dergelijke situaties in de toekomst zo veel mogelijk vermeden kunnen worden, op Sclessin en in andere stadions.”

“We moeten er allemaal naar streven dat voetbal een feest blijft, dat een match op een normale manier kan uitgespeeld worden en dat het sportieve beslist over de uitkomst van een wedstrijd.”

LEES OOK: Vandenhaute: “Dieptepunt bereikt? Kan altijd dieper”

LEES MEER OVER:

RSC Anderlecht

Standard

Nieuwsbrief

Specials

Kunstgras geen voordeel voor STVV

Kunstgras geen voordeel voor STVV

Ploegen die op Stayen punten laten liggen, verwijzen graag naar het kunstgrasveld. De cijfers geven...

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De Belgische wintermercato 2023 nadert met rasse schreden. Vanaf 1 januari kunnen de clubs in...

Kalender 2023/2024 JPL: start op 28 juli

Kalender 2023/2024 JPL: start op 28 juli

Op 28 juli gaat het seizoen 2023/2024 van start in de Belgische Jupiler Pro League....

“Het wordt nog knokken voor vierde plaats”

“Het wordt nog knokken voor vierde plaats”

Het einde van de wintermercato nadert. Beetje bij beetje komt ook het einde van de...

FOTO’S Gouden Schoen: Scheidsrechters en partners

FOTO’S Gouden Schoen: Scheidsrechters en partners

Op het Gouden Schoen Gala passeren niet alleen spelers en trainers de revue. Meerdere scheidsrechters...