Anderlecht moet toch naar degradatiezone kijken!

09-01-2023 08:59

Anderlecht moet toch naar degradatiezone kijken!

Geen puntenwinst voor Anderlecht in de thuisderby tegen Union. De tiende nederlaag na negentien speeldagen. Dat kruipt in de kleren. Volgens enkele analisten is dit Anderlecht te goed om in degradatienood te komen. Een verwittigd man is er echter twee waard.

Anderlecht telt 23 op 57. Er degraderen dit seizoen echter drie clubs. Seraing, Zulte Waregem en KV Kortrijk pakten op de negentiende speeldag wel de drie punten. Zo telt Anderlecht nog maar zes punten voorsprong op de nummer zestien.

In het Lotto Park moeten ze niet op een schokeffect rekenen door een trainerswissel door te voeren. Felice Mazzu werd al vervangen door Brian Riemer. Er staan nog zeven ploegen onder Anderlecht. Een groot deel van die clubs roert zich op de transfermarkt. Zo haalde Zulte Waregem er Ruud Vormer en Christian Brüls bij. Een gevoelige kwaliteitsinjectie.

Daar moeten ze bij Anderlecht niet meteen aan denken. Jesper Fredberg zoekt naar een nieuwe spits en een linksachter. Een centrale verdediger zou ook bruikbaar zijn. Anderlecht kent echter financiële zorgen. Is er geld om een nieuwe speler aan te trekken?

Die financiële malaise zorgt voor extra onrust en druk. Zo kreeg Hendrik Van Crombrugge te horen dat hij tegen Union naast de elf zou vallen. Hij moet naar een andere club uitkijken. Vanwege financiële redenen. De aanvoerder staat niet alleen. In een periode waarin iedereen aan hetzelfde touw zou moeten trekken, sluipt er verdeeldheid in de kleedkamer. De ene speler moet weg, een ander weet niet wat de toekomst brengt.

Club Brugge, Zulte Waregem, Seraing, Antwerp

Uitgeschakeld in de Beker van België in Genk, met een portie geluk winst bij Sporting Charleroi, een 1-3 nederlaag tegen Union. Brian Riemer blijkt ook geen wonderdokter te zijn.

Anderlecht moet zondag naar Club Brugge. De Brusselaars kunnen een nederlaag missen als kiespijn. Enkele achtervolgers zouden dan opnieuw dichterbij kunnen sluipen. Met nog meer druk thuis in actie moeten komen tegen Zulte Waregem, dat is geen geschenk. Daarna volgt een trip naar Seraing, op een moeilijk bespeelbaar veld. Anderlecht sluit de maand januari af met een thuismatch tegen Antwerp.

LEES OOK: Ijskoude douche voor Anderlecht tegen Union

LEES MEER OVER:

Pro League

RSC Anderlecht

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...