Benteke deze zomer naar Antwerp of Club Brugge?

01-03 20:07

Benteke deze zomer naar Antwerp of Club Brugge?

Christian Benteke bleef bij Crystal Palace en kwam vier keer aan scoren toe. Hij leverde ook een assist af. In december zakten zijn speelminuten echter en in de laatste vijf duels viel hij zelfs naast de selectie. Trainer Patrick Vieira ziet geen toekomst meer voor Benteke bij The Eagles.

Om kans te maken op een plaats in de selectie van de Rode Duivels voor het WK 2022 in november moet Christian Benteke terug betere statistieken op tafel kunnen gooien. Er is concurrentie van onder meer Michy Batshuayi en Dante Vanzeir.

Benteke heeft een aflopend contract. Blijft hij dan best in de Premier League met het gevaar nog een seizoen weinig aan spelen toe te komen? Club Brugge toonde in de vorige mercato’s al belangstelling. Bas Dost heeft een aflopend contract, Sargis Adamyan hoort toe aan TSG Hoffenheim. Noa Lang wil aan een ander avontuur beginnen en Charles De Ketelaere lijkt te vertrekken deze zomer.

Na Mignolet en Odoi ook Benteke?

De 31-jarige Christian Benteke bleef bij Crystal Palace hangen vanwege de hogere verloning. Club Brugge kan op dat vlak echter tegen een stootje. Als De Ketelaere en Lang vertrekken, stromen er bovendien miljoenen euro’s binnen.

De voormalige aanvaller van Standard Luik, Racing Genk, KV Kortrijk, KV Mechelen, Aston Villa en Liverpool kan een voorbeeld nemen aan Simon Mignolet, die bij de Reds minder in beeld kwam en nu een van de smaakmakers in de Jupiler Pro League is. Club Brugge wist in januari ook Denis Odoi uit Engeland terug naar België te halen.

Meestrijden voor de prijzen, meedraaien in de Champions of Europa League, een mooi jaarloon vangen, dat kan bij Club Brugge. Het ambitieuze Antwerp FC zou ook een optie kunnen zijn. De Great Old strak vorige zomer al een tandje bij om Radja Nainggolan uit de Serie A weg te halen.

De bal ligt in het kamp van Christian Benteke. Met zijn transfervrije status kan hij deze zomer zelf beslissen aan welk avontuur hij begint.

Hij gaf in december aan nog niet bezig te zijn met het einde van zijn spelerscarrière => Benteke over zijn toekomstplannen

Benteke naar Club Brugge?
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Christian Benteke lukte dit seizoen slechts vier doelpunten in de Premier League. Hij zit aan 45% van de speelminuten.

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...