Boskamp zucht: “Verdriet slijt. Donderstraal maar op”

07-01-2024 08:32

Boskamp zucht: “Verdriet slijt. Donderstraal maar op”

Johan Boskamp heeft het nog altijd zwaar met het overlijden van Wim Jansen. De clubicoon van Feyenoord overleed in januari 2022 op 75-jarige leeftijd. “Echt, ik mis hem verschrikkelijk, elke seconde van de dag”, zegt de analist dit weekeinde hevig geëmotioneerd in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Jansen was een icoon van Feyenoord. Hij speelde 476 officiële wedstrijden voor de Rotterdammers en won in 1970 de Europa Cup I en wereldbeker met de club. Na zijn actieve spelerscarrière was hij onder meer trainer, technisch directeur en adviseur (van jeugdtrainers) bij Feyenoord. Boskamp heeft het nog altijd moeilijk met het overlijden van zijn boezemvriend en oud-ploeggenoot.

Boskamp geeft aan dat hij sinds het overlijden van Jansen niet meer op Varkenoord was, het trainingscomplex van Feyenoord. Dat is te pijnlijk voor hem, legt hij uit. “Het komt zo vaak voor dat ik langs Varkenoord rijd en ik tegen mezelf zeg: je gaat er godver nú heen, Jantje. Om Cor Adriaanse te zien en Gaston Taument. Mannen met wie ik daar wel tienduizenden keren heb zitten ouwehoeren. Maar iets weerhoudt me. Sta ik daar, vlak bij de ingang en voel ik mezelf alweer gas geven. Onbewust rijd ik steeds weer door. Snap je dat nou? Ik wil op Varkenoord zijn, maar het gaat gewoon niet.”

“Weet je, mensen zeggen weleens: verdriet slijt. Nou, donderstraal maar op. Als ik aan Feyenoord denk, denk ik aan Coentje (Coen Moulijn, red.) – voor mij de grootste ooit – en aan Wimpie. Wereldgozer, man, Wimpie”, vervolgt Boskamp over Jansen. “Het mooie aan hem was dat hij altijd overal een oplossing voor had. Met voetbal, met alles. Belde ik hem op om iets te vragen en na een minuut had hij me al overtuigd. Echt, hij is de beste vriend die je je maar kunt wensen. Nu nog, als ik De Kuip in loop, kijk ik altijd eerst of Wimpie er zit. Wandel ik als vanzelf naar zijn unit. Gewoon omdat ik dit altijd deed wanneer ik het stadion in kwam. Echt, ik mis hem verschrikkelijk, elke seconde van de dag. Ik zou hem zó graag nog één keer willen bellen, iets dat we vrijwel dagelijks deden. Ik denk dat dát het is waarom ik het niet aankan om de Feyenoord-talentjes te bekijken. Varkenoord was, nee, ís voor mij Wimpie.”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...