Cancelo haalt uit naar Man City: “Veel leugens”

24-03-2024 16:04

Cancelo haalt uit naar Man City: “Veel leugens”

João Cancelo belandde bij Manchester City op een zijspoor en kan terug voluit van het voetbal genieten in een shirt van FC Barcelona. De 29-jarige Portugees haalt in een interview met A Bola uit naar Pep Guardiola.

Nathan Aké kreeg de voorkeur op de linksbackpositie. João Cancelo klopte bij de trainer aan. Dat werd hem niet in dank afgenomen. “Er zijn veel leugens verteld”, lucht Cancelo zijn hart tegenover het Portugese blad. “Ik ben nooit een slechte teamgenoot voor ze geweest, dat kan je aan Aké of Rico (Lewis, nvdr.) vragen. Ik heb geen superioriteits- of minderwaardigheidscomplex tegenover hen, maar dat was wel de mening van de trainer.”

“Ik denk dat Manchester City een beetje ondankbaar tegen me was toen ze dat zeiden”, vervolgt Cancelo. “Ik was een heel belangrijke speler in de jaren dat ik daar was. Ik heb nooit gefaald in mijn toewijding aan de club en aan de fans en ik heb altijd alles gegeven.”

“Ik herinner me een keer dat ik werd beroofd en aangevallen en de volgende dag speelde ik tegen Arsenal. Dat zijn dingen die je niet vergeet. Ik liet mijn vrouw en mijn dochter alleen thuis, doodsbang. Mensen zullen zich dit alleen herinneren omdat Guardiola veel krachtiger is dan ik als hij iets zegt, en ik houd het liever voor mezelf.”

João Cancelo wil graag bij FC Barcelona blijven. Dat ligt moeilijk op financieel vlak. Hij ligt immers nog tot midden 2027 onder contract bij Man City.

“Ik heb prijzen gewonnen in Italië, Engeland en Duitsland. Ik zou hier graag willen zijn om volgend jaar in Spanje voor de titels te strijden.” Afwachten waar zijn toekomst ligt…

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...