CEO Tateishi reageert na tumult bij STVV

29-01 14:13

CEO Tateishi reageert na tumult bij STVV

Een 0-1 nederlaag tegen Sporting Charleroi, na afloop een conflict tussen een aantal fans en speler Junior Pius en assistent-trainer Dennis Schmitt. Het was geen leuk avondje Stayen. CEO Takayuki Tateishi reageert op de gebeurtenissen in een statement.

Junior Pius kreeg tijdens de match kritiek te slikken. Na afloop volgde een fluitconcert. De verdediger reageerde, assistent-trainer Dennis Schmitt maakte zijn ongenoegen over het gedrag van de fans ook duidelijk.

“In de nasleep van de gebeurtenissen wil ik de tijd nemen om hierop in te gaan en me te verontschuldigen namens de club”, stelt CEO Takayuki Tateishi. “De confrontaties tussen ons assistent-coach Dennis Schmitt, onze verdediger Junior Pius en de supporters zijn betreurenswaardig.”

“De spanningen die tijdens de wedstrijd werden opgebouwd, bereikten op een ongelukkig manier een hoogtepunt. Hoewel we het motief achter die acties van Dennis en Junior begrijpen, keuren we de manier waarop zeker niet goed.”

“Junior Pius is een speler die zich 100% geeft voor de club en voor het team. Dennis Schmitt, niet alleen coacht hij zijn team met veel passie en vuur, hij gaat voor zijn team ook door het vuur. Datzelfde vuur zoals vermeld in de slogan van onze club. We hebben intussen met beiden gesproken. Door de achtereenvolgende heftige wedstrijden, het zure verlies en het uitjouwen van de eigen speler reageerden zij uit volle emotie. Maar ik weet dat ze niets anders dan respect hebben voor de club en waar het voor staat. Dennis en Junior verontschuldigen zich ten opzichte van de STVV-supporters voor hun gedrag.”

“We zijn dit seizoen begonnen met een sterke slogan ‘Allemòòl Bedieën. Een slogan die zowel voor de spelers als voor de supporters staat. Bij goede en slechte resultaten, we rekenen op elkaar. Het doel van iedereen, of het nu op het veld, op de bank of in de tribune is, is hetzelfde, namelijk samenwerken aan successen voor geel en blauw. Er is maar één weg van hier en dat is samen en vooruit.”

LEES OOK: Hollerbach wijst naar fans STVV: “We zijn in shock”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...